Valokuitu

Valokuituverkon rakentaminen Suomenniemellä etenee.


Suomenniemen valokuituverkon ensimmäisen vaiheen, eli Partakoskentien, Kuusenhaontien ja Kirkonkyläntien varren lähialueiden sekä Kärpinrannan, Sarvenankylän ja Suomenkylän alueiden rakentaminen on saatu valmiiksi. Saimaan Kuitu Oy on rakentanut verkon Etelä-Savon ELY-keskuksen maaseuturahoituksen (60 %) ja Mikkelin kaupungin kuntarahoituksen (10 %) tuella, jolloin yksityisen liittymän ottajan maksuosuudeksi jäi 30 % hankkeen tukikelpoisista kustannuksista ja lisäksi ns. tukikelvottomat kustannukset. Tukikelvottomia kustannuksia on pyritty minimoimaan mm. siten, että joukko suomenniemeläisiä aktiiveja on tehnyt lukuisia talkootunteja tiedottamisessa ja liittymien myynnissä. Liittymänottajan maksuosuudeksi on jäänyt 1990 €:n liittymämaksu sekä 158 €:n (sis. alv 24 %) asennusmaksu. Internet-palvelun avausmaksun suuruus on 100 €, jolloin valmiudet nopean laajakaistayhteyden käyttöön on 2248 €.

Valokuituverkon toisessa vaiheessa verkkoa rakennetaan Valtatie 13 varteen Savitaipaleen rajalta entisen Ristiinan kunnan rajalle saakka. Lisäksi verkkoa rakennetaan Karkauksentien varteen n. 6 km:n matkalle.
Tulevan talven aikana suomenniemeläiset valokuituaktiivit tiedottavat verkon rakentamisesta ja myyvät liittymiä kiinteistöjen omistajille. Keväällä heti maan sulettua käynnistyy verkon rakentaminen, valmiiksi alueen verkko saadaan vuoden 2021 loppuun mennessä.
Oletko kiinnostunut? Avaa linkki ja täytä lomake niin Saimaan Kuidun edustaja ottaa yhteyttä.
http://www.saimaankuitu.fi/tilaa-kuitu/
Tai soita numeroon 040 705 1764.
Lisätietoja:

http://www.saimaankuitu.fi/

Antti Pakarinen Kauriansalmen kylät ry, p. 040 705 1764, antti.tapio.pakarinen@gmail.com
Taisto Hirvonen, Kauriansalmen kylät ry, p. 050 389 0987, taisto.hirvonen@esedu.fi
Heikki Kiesilä, Kiesilä-Pajulahti-Kakkolan kyläyhdistys ry, p. 050 551 3483, heikki.kiesila@gmail.com

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *