Kyläesittely

Haapajärvi sijaitsee noin 20 km Lappeenrannan keskustasta Vainikkalaan päin keskellä rauhallista maaseutua. Vainikkalan rautatieasemalle on matkaa n. 8 km ja valtakunnanrajaa Haapajärven kylällä on Venäjän kanssa 5 km.

Haapajärvellä on liki 90 ympärivuoden asuttua taloutta, niinpä kylän vilkkaassa elämässä on mukana noin 240 vakituista asukasta. Kesäisin kylän väkimäärä kasvaa entisestään, kun osa vanhoista asukkaista palaa juurilleen nauttimaan Haapajärven rauhaisasta elämästä ja kauniista luonnosta.

Vaikka yksi kylän suurimmista elinkeinoista on maatalous, silti monet kyläläisistä käyvät työssä joko kaupungissa tai naapurikylä Vainikkalassa.

Ternimaitoa, hunajaa, Kananmunia, marjoja, ja paljon muuta asukkaat saavat hankittua helposti omalta kylältä monien muiden palveluiden lisäksi.

Kylän keskellä sijaitsevan Haapajärven rehevöitymisestä johtuen, järvi on yksi parhaista  lintujärvistä koko Suomessa. Järvi on myös hyvin tunnettu innokkaiden kalamiesten keskuudessa ja varsinkin talviaikaan järven jäällä näkyy hauen narraajia runsain määrin.
Järvenkunnostusprojekti alkoi v.2010 ja sen on tarkoitus valmistua vuoden v. 2013 loppuun mennessä.

Haapajärven koulu toimii Haapajärven kyläyhdistyksen ansiosta viihtyisänä kylätalona ja sopiikin siihen loistavasti erinomaisen kuntonsa ansiosta. Kylätalolla järjestetään mukavaa toimintaa aina kylämarkkinoista erilaisiin kerhoihin ja viihtyisiin yhteistapahtumiin saakka.

Lisäksi kyläyhdistys vuokraa kylätaloa ulkopuolisille tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Kylätalon pihalta löytyy niin maauimala kuin jääkiekkokaukalokin, joten myös kylän harrastetoimintaan on panostettu mukavasti mm. Lappeen Riennon ja Lappeenrannan kaupungin avustuksella.

kuva: Raimo Suomela, 21.5.2005

 

5 thoughts on “Kyläesittely

  1. Olisi hyvä, että verkkosivuillanne olisi kartta mihin Haapajärvi sijoittuu.

  2. Päivitysilmoitus: new york study hydroxychloroquine

  3. Päivitysilmoitus: hydroxychloroquine and eye problems

  4. Päivitysilmoitus: does hydroxychloroquine expire

Kommentointi on suljettu.