Keskisenpää

keskisenpaa2 Keskisenpään kylä sijaitsee viitisen kilometriä Lemin kirkonkylältä Lappeenrannan suuntaan. Lappeenrantaan matkaa on 19 km. Kylää ympäröi kolme järveä: Syntymäinen, Keskinen ja Kotajärvi, joten kalaan ja vesille pääsee helposti. Keväinen Keskisenpää tunnetaan kauniisti kukkivista omenatarhoistaan.

50 asukkaan kylässä on järvien ansiosta runsaasti kesäasukkaita. Kerran viikossa pääsee joukkotaksilla kirkonkylään, jossa sijaitsevat lähimmät palvelut: koulu, kirjasto, päivähoito, terveyskeskus, kaupat, apteekki, posti ja kirkko.

keskisenpaaPerinteisen maatalouden lisäksi kylässä harjoitetaan marjojen, perunan ja omenan viljelyä. Tilaleipomosta saa mukaansa maistuvat leivonnaiset ja myös maataloustuotteita voi ostaa suoraan tilalta. Keskisenpään maisemissa saattaa nähdä hevosia ja lampaita. Kylässä toimii lisäksi asennusliike ja kaivuri- ja tiekarhu-urakoitsija.

Kyläläisten kokoontumispaikkana on komea kyläkota, sekä maatalouskonemuseo toimii myös kodan tuntumassa kylätoimikunnan ylläpitämänä.

Syntymäisenjärven rannoilla on useita näkemisen arvoisia paikkoja. Hannapata on Kierniemessä sijaitseva hiidenkirnu. Synnyinvuori on järven pohjoispuolella sijaitseva vuori, jonka erikoista lippaa pääsee ihailemaan vain vesitse.