Kuukanniemi

kuukanniemi3  Kuukanniemi on rauhallinen ja turvallinen taajama, jossa viihtyvät sekä lapsiperheet että varttuneempi väki. 750 asukkaan taajamassa tärkeimmät palvelut ovat lähellä. 1.-6 -luokkalaiset käyvät omassa koulussa, jonka tiloissa ovat kirjasto, neuvola ja liikuntasali. Taajamassa myös päiväkoti ja seurakuntakoti. Liikekeskuksessa toimii vielä baari-kahvila ja parturi-kampaamo. Uusi päivittäistavarakauppa Sale, sekä ABC-polttoaineen jakeluautomaatti ovat aloittaneet toimintansa v. 2012.

Taajama maaseutumaisemassa

kuukanniemi2Taajama sijaitsee Kotajärven rannalla Lemin koillisosassa. Pientaloalueelta on hyvät yhteydet Lappeenrantaan, sillä taajama sijaitsee valtatie 13 tuntumassa. Arkipäivinä kaupunkiin pääsee linja-autolla noin tunnin välein. Matkaa Lappeenrantaan on 17 km ja Lemin kirkonkylälle 13 km.
Kuukanniemen rakentaminen alkoi 1970 muutaman maatilan ympärille. Edelleen 750 asukkaan taajaman kaduilta voi ihailla järvimaisemaa, viljeltyjä peltoja ja mäntymetsäisiä harjuja. Rakennetut talot sopivat kauniisti maisemaan. Mukavaa asuinaluetta rakennetaan edelleen. Vapaista tonteista, löytyy tietoja www.lemi.fi sivuilla. Alueella on runsaasti kesämökkejä.

Juvolan pienteollisuusalueella on pienyrittäjiä. Suurin osa asukkaista käy töissä Lappeenrannassa tai muissa naapurikunnissa. Toimivia maatiloja on muutama.

Hyvät harrastusmahdollisuudet

kuukanniemiMaitolaituri
Liikuntaa voi harrastaa mm. kiekkokaukalossa tai valaistulla ladulla. Kesällä uinti, tennis ja jalkapallo ovat suosittuja harrastuksia. Kotajärven Pallo ry toimii jalkapallon parissa ja seura omistaa oman kentän ja seurojentalon. Myös vanhemmille harrastajille on oma sarjansa. KoPa Juniorit ry taas järjestää junioritoimintaa jalkapallon parissa. Nuorison viihtyvyyttä edistävät vuonna 2006 perustettu vanhempainyhdistys ja nuorisotila Lämppäri.

Kuukanniemen maamerkki on nykyaikainen Maitolaituri, joka rakennettiin 1995-96 arkkitehtiopiskelijoille järjestetyn ideakilpailun päätteeksi. Voittaneessa ehdotuksessa on mm. pysäkkikatos, puhujapönttö, lastenkauppa, roskis ja nojailutasot.