Kirkonseutu

kirkonseutu4   Lemin kuntakeskuksessa Kirkonkylässä on noin 800 asukasta. Palvelut ovat hyvät. Kuntakeskuksessa löytyvät kaikki peruspalvelut: kauppa, pankit, posti, apteekki, koulupäiväkoti, nuorisotila sekä terveyskeskus, kirjasto, kunnanvirasto ja seurakuntakeskus. Liikuntamahdollisuudetkin ovat hyvät. Pientä luksusta elämäänsä saa vaikkapa partureista, kukkakaupasta, leipomosta ja kahvioista. Alueella on runsaasti pienyrityksiä.

Alueella on vapaita tontteja, joiden karttoja voi tutkia Lemin kunnan sivuilla www.lemi.fi

Itsenäisyyden polulta särälle

OLYMPUS DIGITAL CAMERALemi on kuuluisa perinneruuastaan, särästä, jota tarjotaan kirkonkylällä kahdessa paikassa.

Kirkonseudulla on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti. Urheilukenttä, kiekkokaukalo, tenniskenttä ja kuntosali sijaitsevat lähellä koulua. Alueella on monipuoliset ulkoilureitit. Lahnajärven ympäri kulkee suosittu kävelyreitti. 8 km:n mittaisella reitillä voi ihailla Lahna- ja Kivijärvien maisemia. Reittiin liittyy Itsenäisyyden polku, joka on opastettu tutustumismatka Lemin historiaan, paikallisiin tapahtumiin ja merkkikohteisiin.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

kirkonseutu2Lemiläiset järjestöt tarjoavat monipuolista harrastustoimintaa kaikenikäisille.

Kokoontumistiloina käytetään koulun tiloja, nuorisoseurataloa ja nuorisotila Tapiolaa, paloasemaa sekä seurakuntataloa. Kesäisin kokoonnutaan kauniille uimarannalle, jonka tuntumassa on beachvolley -kenttä ja matonpesupaikka. Ulkoliikuntapaikat muodostavat hyvät puitteet liikunnanharrastajille.

Lemiltä lähtevät säteittäiset yhteystiet Lappeenrannan, Savitaipaleen ja Luumäen suuntaan. Lappeenrantaan ja Savitaipaleelle on matkaa 23 km, Luumäelle 34 km.

Nähtävyydet: Kirkko, kotiseutumuseo ja Taikalyhty

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKotiseutumuseo
Kirkonkylän nähtävyyksiä ovat paanukattoinen ristikirkko vuodelta 1786 ja Lemin kotiseutumuseo. Lemillä sijaitsee myös Suomen vanhin maakauppa vuodelta 1870, joka nykyisin toimii kesäisin antikvariaattina (Taikalyhty).

Itsenäisyyden polku
Lemin särä