Vainikkala

Vainikkala on rauhallinen maalaiskylä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Aitoa maalaismaisemaa voi ihailla kylän raitilla ja poiketessaan Pulaharjun kauniille harjulle. Alueen läpi kulkee valtatie 13. Lemin kirkonkylään on matkaa 9 km, Savitaipaleelle 17 km ja Lappeenrantaan 20 km.

Lähimmät kaupat sijaitsevat Huttulassa (5 km) ja Kuukanniemessä (7km). Kuukanniemessä on lähin kirjasto ja koulu.

Maatalousvaltaisessa kylässä on yksi karjatila, mutta laajat perunan, kaalin, vihannesten ja marjojen viljelyalueet. Kesäisin mansikan, vadelman ja herukan poimijat tuovat kansainvälisen tuulahduksen. Mikkelintien varressa on myös konekorjaamo.

110 asukkaan kylässä toimivat metsästysseura, vireä marttakerho ja lähetyspiiri. Talvella kylän ympäri kulkee hiihtolenkki. Keskellä kylää Mikkelintien varressa on urheilukenttä, jossa voi yleisurheilulajien lisäksi harrastaa lento- ja sulkapalloa. Talvella kylältä pääsee monipuolisille hiihtoreiteille, joista pääsee aina Huttulaan tai Kuukanniemeen asti.

Saimaan ja Kotajärven rannoilla on paljon kesämökkejä. Kalastuksen ja veneilyn harrastajat voivat varata Haapalahdesta auto- ja venepaikkoja.