Merenlahden kylä

Tervetuloa Merenlahdelle
Merenlahden kylä sijaitsee Taipalsaarella. Piensaimaa ja ympäröivä luonto ovat Merenlahden kylän ehdoton valtti. Merenlahdella on loistavat mahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen, sienestykseen, marjastukseen ja retkeilyyn. Keskellä kylämaisemaa sijaitsee kyläläisten yhteiseen käyttöön tarkoitettu Talanlahden uimaranta. Kylätoiminnan keskus ja kylällä toimivien yhdistysten kokoontumispaikka on kyläläisten käytössä oleva kenttäosuuskunnan talo. Kylällä toimii useita yhdistyksiä, jotka järjestävät erilaista vapaa-ajan toimintaa kyläläisille.

Merenlahdella on vakituista asutusta n. 220 henkilöä. Kesäaikana kylän asukasluku lisääntyy kaksinkertaiseksi. Vesistöjen runsauden ja pitkän rantaviivan vuoksi alueella on paljon vapaa-ajan asutusta. Alueelle rakennetaan tasaiseen tahtiin uusia omakotitaloja ja kesäasuntoja muutetaan ympärivuotiseen käyttöön.

Vesiteitse matkaa Taipalsaaren kirkonkylälle tulee vain muutama kilometri, mutta maanteitse matkaa kertyy 35 km. Lähimmät palvelut löytyvät Sammonlahdesta 10 km:n päästä. Suurin osa asukkaista käy työssä Lappeenrannassa, jonne on matkaa n.17 km. Kylältä löytyy yritystoimintaa sekä muutama maanviljelystä harjoittava talous. Merenlahtelaiset käyvät peruskoulua pääsääntöisesti ala-asteella Ruoholammella Lappeen koulussa ja yläasteella Sammonlahdessa.