Jäteasiat

Jätteen keräyspiste sijaitsee Orjainniementiellä Kylämuseon vieressä. Kaatopaikkajätteelle on 2 säiliötä (9 m3) ja 1 säiliö paperikeräykselle.

Jätepisteen hoitaa, jätemaksut laskuttaa ja kuljetuksen järjestää kunnan puolesta 1.1.2010 alkaen Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy. Jätekontit tyhjentää jatkossa kuljetuskilpailun voittanut jäteliike Laine Ay (eikä Lassila&Tikanoja). Ainoastaan Laine Ay:llä on oikeus tyhjentää Taipalsaaren kunnan alueen jäteastioita. Kaikkien yksityisten henkilöasiakkaiden kuivajäteastiat tyhjentää Laine Ay. Muilla jätteenkuljetusliikkeillä ei ole enää 1.1.2010 jälkeen oikeutta kuljettaa jätettä kunnan alueella eli näiden jäteliikkeiden kanssa tehdyt sopimukset raukeavat automaattisesti tuolloin.

Liitteinä kunnan tiedote muutoksista sekä taksoista v.2010

Yleisten jätteenkeräysohjeiden mukaan kuivajätteen joukkoon saa laittaa ainoastaan kotitaloudessa syntynyttä sellaista kuivajätettä, jota ei voi kompostoida tai polttaa, kuten – tyhjät muovipakkaukset, astiat ja taloustavarat – rikkinäiset hyötykäyttöön kelpaamattomat tekstiilit ja vaatteet, matot- jalkineet – posliini, keramiikka- hehkulamput (ei loisteputkia) – tyhjät ja kuivat maalipurkit- peilit.
Kuivajätteeseen ei saa laittaa – puuta – puhdasta kirkasta tai värillistä lasia – säilykepurkkeja ja muuta puhdasta metallia – ongelmajätteitä – paperia ja kartonkia – biojätettä.

Lajitellaan kotitalousjätteet em. ohjeiden mukaan, niin jätekontti ei täyty tarpeettomasti.

Lisäohjeita jätteen lajittelusta löytyy seuraavasta internetosoitteesta:http://www.ekjh.fi/index.shtml

Taipalsaaren kunnalla on hyötyjätteen valvottu vastaanottopiste teknisen varikon yhteydessä, osoite Rauhamäentie 1 54920 Taipalsaari, puhelin 0400 593 447. Jätteiden vienti vastaanottopisteeseen on maksutonta. Lisätietoa/aukioloajat Taipalsaaren kunnan kotisivuilta www.taipalsaari.fi

Jätehuollon laskutus/Taipalsaaren kunnan ohje 30.4.2010
Alueellisen jätehuollon yhtenäisyyden ja jätelain yhtenäisen noudattamisen takia Taipalsaarellakin siirrytään Taipalsaarella olevan vakinaisen asunnon ja eri tontilla sijaitsevan vapaa-ajan asunnon kohdalla samanlaiseen käytäntöön kuin muissakin kunnissa: Eli molemmille kiinteistöille tulee oma lasku. Tähän asti Taipalsaarella on ollut käytännössä tällaisilla kiinteistöillä ns. yhteisastiamaksu, eli kuivajätemaksu on mennyt vain kerran, eko-maksu molemmista. Samalla tontilla olevista (rakennuspaikka) vakinaisesta asunnosta ja erillisestä rantasaunasta tulee edelleenkin yksi lasku. Jos Merenlahdella samalla tontilla on vakinainen asunto ja rantasauna, tulee yksi lasku. Jos vakinainen asunto on Merenlahdella ja mökki Jänkäsalossa tulee kaksi jätelaskua, kummastakin erikseen. Tästä asiasta tulee tarkennusta ja tietoa mm kotisivuille ja ehkä Länsi-Saimaan Sanomiin.

Niitä asukkaita, jotka vievät kuivajätteet aluekeräyspisteisiin, laskutetaan vasta loppuvuodesta. Rekistereissä on vielä tarkistamista. Niitä asukkaita, joilta jäteliike hakee roskat, laskutetaan jaksoittain niin, että laskun loppusumma on yli 15 euroa . Samassa laskussa on siis ainakin parin kuukauden tyhjennykset.

(30.4.2010 sähköpostitiedote: Senja Topra/Taipalsaaren kunta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *