Merenlahden Riistamiehet ry

Merenlahden Riistamiehet perusti 15 henkinen perustajajäsenistö vuonna 1962. Tällä hetkellä seurassa on 60 jäsentä. Metsästysalue 2140 hehtaaria, rajautuu naapuriseuroihimme, joita ovat Lemin Riistamiehet, Vainikkalan seudun erästäjät ry, Vitsain Eränkävijät ry, Haikkaanlahden metsästäjät ja Tapavainolan Riistamiehet ry. Seura kuuluu Suomen Metsästäjäliittoon ja Lemin-Taipalsaaren riistanhoitoyhdistykseen. Riistakantana on mm. hirvi, kettu rusakko, jänis, vesilinnut, riistalinnut, majava, valkohäntäpeura, kauris ja ilves. Suurpedoista karhu, susi sekä villisikakin ovat vierailleet
Seuratoiminnasta suurimpana on hirvijahti, lisäksi riistanhoito ja pienpetopyynti. Yhteiset ampumaharjoitukset ovat myös osa seuran toimintaa ja jahtipaikat pidetään talkoilla kunnossa. Seuralla on haulikkorata, jossa on vuosittain järjestetty omia sekä seurakilpailuja. Seuralla on v.2002 valmistunut ”hirvikatos” eli lihojen käsittelytila kylmiöineen. Syksyllä 2008 riistamiehet rakensivat laavun lihojen käsittelytilan viereen nuotiopaikan yhteyteen.

Syksyllä 2009 Hirvijahdin lomassa riistamiehet rakensivat Orjainlahdentien varteen uuden laavun. Merenlahden riistamiehet tarjoavat joka syksy hirvikeittoa kenttäosuuskunnan talolla. Hirvikeitolla käy n.100 henkeä; kyläläisiä, maanomistajia ja naapuriseurojen edustajia.

Vuonna 2012 Merenlahden riistamiehet ry täytti 50 vuotta. Tätä juhlistettiin hirvipeijaisten yhteydessä 10.11.2012. Juhlaan osallistui noin 130 henkilöä.

Toimihenkilöt vuonna 2016
Esko Kähö puheenjohtaja
Esa Talka varapuheenjohtaja
Mika Nikkinen sihteeri
Leo Anttila suurpetovastaava 0400-766089
– ilmoitukset suurpetojen jälkihavainnoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *