Ympäristö

Rautionkylä on Imatran kaupungin osa

Salpausselkä ja Immolanjärvi
Raution kaupunginosa – perinteisemmin Rautionkylä – sijaitsee Salpausselän kankailla ja Immolanjärven rantaan laskevalla etelärinteellä. Asutus sijoittuu pääosin pohjoistuulilta suojaiselle auringonpaisterinteelle, jonka maiseman keskeinen elementti on Immalanjärvi.

Immalanjärvi
Immalanjärvi on kirkasvetinen järvi, joka on ollut merkittävä raakavesilähde Imatran kaupungin vesihuollossa. Järven vesi on peräisin suurelta osalta lähteistä ja  pohjavesipuroista. Järven pinta-ala on 19 neliökilometriä ja syvin kohta on n. 40 m. Immalanjärven pinta on n. 6 m Saimaan pintaa alempana. Rautionkylän alueella on useita uimarantoja.

Museotie alkaa Rautiosta
Rautionkylä sijaitsee Imatran pohjoisosassa 2-3 km päässä Vuoksenniskalta. Mansikkalaan on 8 km ja Imatrankoskelle 11 km.  Kylä on Museotieksi nimetyn, Viipurista Savonlinnaan vievän Niskapietiläntien varrella.  Via Karelia

Via Karelian varrella on Runon ja rajan tien merkit

matkailureitti on viitoitettu kulkemaan Niskapietiläntietä Rautionkylän läpi. Imatran kaupungin paikallisliikenteen bussilinja nro 1 ajaa tätä kautta. Pyörätiet vievät Vuoksenniskalle ja Mansikkalaan.

Via Karelia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.