Lassila-Kuokkalampi

lassila  Lassilan ja Kuokkalammen kylät muodostavat kyläparin Museotien varrella. Matkaa Vuoksenniskalle Imatran itäisimpään keskukseen on 15 km ja Ruokolahden keskustaajamaan 20 km. Historiallisesti maineikas Viipuri-Savonlinna -museotie halkoo kylämaisemaa.

Lassilan kylän erikoisuus on komea Linnavuori, josta on loistavat näkymät alhaalla kimaltelevalle Latvajärvelle. Linnavuorella voi käydä virkistäytymässä mm. makkaraa paistaen. Vuoren sisällä on luola, johon ison vihan aikana 40 kyläläistä pakeni. Keväisin kylässä voi ihastella laajoja valkovuokkolehtoja.

lassila2Kuokkalammin peltojen halki mutkitteleva hiekkatie muistuttaa perinteisestä maalaiskylästä. Itse Kuokkalampi on varattu Natura -alueeksi. Talkoovoimin sinne on rakennettu lintutorni ja pitkospuut. Alueelle rakennetaan vielä näköalapaviljonki, joten se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet mm. lintuharrastajille ja retkeilijöille.

Kylissä asuu lähes 130 asukasta. Alueella on saatavilla leirintä- ja ohjelmapalveluita. Pienyrittäjät kasvattavat mm. lohia ja rapuja sekä harjoittavat koneurakointia, puutavaran sahausta ja hirsirakentamista, koneiden korjausta ja luonnollisesti maa- ja metsätaloutta.

Hyvien tieyhteyksien ansiosta työssäkäynti Imatralla on vaivatonta. Lapset käyvät Huhtasenkylän ja Puntalan kouluissa. Laajakaistayhteydet tarjoavat etätyömahdollisuuden.

Yhteistoiminnasta potkua

lassila3Luonnonkaunis maisema ja rauhallinen asuinympäristö on viime vuosina houkutellut erityisesti nuoria perheitä. Uudisrakentajille on tarjolla tontteja ja myynnissä on muutama talokin. Vesiosuuskunta hallinnoi Kuokkalammen kylälle ja osaan Lassilan kylää rakennettua vesi- ja viemäriverkostoa.

Kylän yhteisissä asioissa aktiivinen toimija on kylätoimikunta. Sen lisäksi kylillä toimivat hyvin aktiivisesti martat, nuorisoseura ja urheiluseuran kyläosasto. Metsästyksestä vastaavat paikalliset metsästysseurat. Lassilan metsästysseuralla on vastavalmistunut metsätupa, jonka yhteydessä on lahtivaja ja kokoontumistilat. Valaistu ladun ja pururadan yhteydessä ovat asianmukaiset huoltotilat. Talvella valaistun ladun lisäksi pidetään auki Lassilan kylälatua.

lassila4Kuokkalammin nuorisoseuran talo on peruskorjattu ja tarjoaa upeat puitteet erilaisten juhlien pitopaikaksi. Myös Lassilan seuratalolla järjestetään useita tapahtumia ympäri vuoden. Merkittävin tapahtuma Lassilassa ovat heinäkuun lopun perinteiset kesäjuhlat.

Kuokkalampi ja Lassila osallistuvat yhdessä muiden Museotien kylien kanssa Päivä museotiellä -tapahtumaan. Tämä loppukesän tapahtuma on saanut jo useiden vuosien ajan tuhansia ihmisiä liikkeelle katselemaan, maistelemaan ja ostamaan kyliltä saatavia tuotteita ja palveluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *