Oritlammen seutu

oritlampiOritlammen seudun kylät, Oritlammen taajama-alue ja Koholanmäen ja Jäppisenmäen kylät, rajoittuvat Kärinki- ja Pien-Kärinkijärviin. Alueella asuu noin 300 asukasta. Hyvät marja- ja sienimetsät avautuvat kotiportin takana ja vaihtelevassa harjumaastossa on mukava ulkoilla.

Kyläläiset tuntevat toisensa, ja naapuriapua on helppo pyytää. Omakotitalojen lisäksi Oritlammen rannalla on kunnan rivitaloasuntoja. Ruokolahden kunta myy tontteja taajama-alueelta.

Kylällä toimii kahvila-ravintola, jossa on asiamiesposti, sekä taksi, pari perhepäivähoitajaa ja eläinhoitola. Koulussa lapset käyvät 5 km:n päässä Puntalassa. Kirjasto- ja jäätelöauto käyvät kylällä.

Lähimmät peruspalvelut löytyvät Ruokolahden keskustasta Rasilasta 10 km:n päästä ja Vuoksenniskalta, jonne matkaa on 8 km. Liikenneyhteydet ovat hyvät, sillä 6-tie kulkee kylän halki ja taajamiin johtavat hyväkuntoiset kevyenliikenteen väylät. Ne ovat myös pyöräilijöiden ja rullaluistelijoiden suosiossa.

Alueella on kaksi teollisuusaluetta: puun käsittelyyn erikoistunut Koivukeskus ja Pajatien teollisuusalue, jossa on useita puu-, muovi- ja metallialan yrityksiä sekä korjaamo- ja kuljetusyrityksiä.

Mainiot ulkoilupolut ja hiihtoladut

oritlampi2Oritlampi
Oritlammen alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Talviliikkujalle löytyy leppoisia sunnuntaihiihtolatuja, mutta myös vaativampia latuja todelliseen kunnon kohotukseen. Hiihtäjien ja ulkoilijoiden huoltotilana palvelee vuonna 2002 valmistunut kota, jossa on mahdollisuus vaikka kahvinkeittoon ja makkaranpaistoon nuotiolla. Puntalantien varrella sijaitsee kaukalo, jossa riittää tilaa sekä taitoluistelukuvioiden hiomiseen että reippaaseen menoon kiekon perässä. Alueen järvet ja kirkasvetiset lammet tarjoavat hienot kalastuspaikat.

Kesäisin valaistun ladun pohja toimii mainiona kuntoratana. Sen lisäksi kotamontulta lähtee n. 10 km pituinen kuntopolku, jonka varrelta löytyy taukolaavu nuotiopaikkoineen. Uimarannalla on beach volley -kenttä, grillikatos ja lapsille keinut.

Alueella toimivat Oritlammen Seudun Kyläyhdistys, martat, Ruokolahden Rajun Immalan kyläosasto sekä metsästysseura.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *