Tarkkola

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Tarkkolan talousalueen kylissä asuu reilut 350 mukavaa ihmistä. Kesäisin mukavien ihmisten määrä tuplaantuu kesäasukkaiden saapuessa. Tarkkola sijaitsee Ruokolahden itäosassa Rautjärven kunnan rajalla. Matkaa Ruokolahdelle kertyy 10 km ja Imatralle 15 km. Omasta kaupasta, Kyläkauppa Kaiturista, saa kaiken tarpeellisen, myös asiamiespostipalvelut. Kylässä on useita pienyrittäjiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATarkkolan kauniissa maalaismaisemassa on useita pieniä lampia ja järviä, joiden välisillä harjuilla on hyvät ulkoilumaastot. Kylässä on useita hevostiloja ja rauhallisilla kyläteillä on mukava lenkkeillä. Kaiturinjärven harjumuodostelmaa pitkin kulkee maakunnallinen retkeilyreitti, jonka varrella Haaroinsalmessa voi yöpyä tai pitää taukoa. Niuvanmaalla luonnossa kulkijan kannattaa tutustua Repokiviin, siirtolohkareiden muodostamaan louhokseen. Vehviälässä, Rakokiven siirtolohkareen liepeillä, kulkija saattaa kohdata sotilaan haamun.

Maitokoppia kunnostamassa
tarkkolaEntisellä koululla on hyvät kokoontumistilat, jossa harrastetaan kuntoliikuntaa ja harjoitellaan nuorisoseuran näytelmää kesäjuhlien kohokohdaksi. Koululla kokoontuvat myös seurakunnan perhekerho ja lasten kerho. Koulun vieressä on jääkiekkokaukalo ja kylän läpi kulkee moottorikelkkareitti. Uimassa voi käydä Narsakkalammen rannassa tai Vahterusjärvellä, jossa sijaitsee kunnan kyläläisten käyttöön luovuttama kesämökki, Peippola. Siellä on mahdollisuus uimiseen, saunomiseen, veneilyyn ja yöpymiseen.

Hikipään vintillä pidetään kesän suosituin yhteistapahtuma perinteiset kesäjuhlat, joissa on monipuolinen ohjelma. Kesäjuhlat järjestetään marttojen, nuorisoseuran ja kylätoimikunnan yhteisvoimin.

Tarkkolalaiset arvostavat asuinympäristönsä rauhallisuutta, kauniita maalaismaisemia ja lukuisia järviä, jotka mahdollistavat virkistyskalastuksen. Hyvät tieyhteydet Imatralle ja Lappeenrantaan antavat monia mahdollisuuksia asukkaille niin työ- kuin vapaa-aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *