Seurapirtti

 

 

 

 

 

Tarkat tiedot seurapirtistä vuokraushintoineen löydät täältä

Suoanttilaan perustettiin v. 1948 urheiluseura, joka toimi pääseura Luumäen Pojat ry:n Suoanttilan alaosastona. Kylässä oli olemassa paikallinen Suoanttilan Nuori-seura joka oli toiminut kylän erilaisten tapahtumien järjestäjänä. Seuratalon syntysanat lausuttiin jo kesällä 1948 pidetyssä kokouksessa, jossa toivottiin kylään rakennettavaksi talo, jossa voitaisiin pitää tilaisuuksia läpi vuoden.

Alkuinnostus oli kova ja valittu rakentamistoimikunta pisti tuulemaan ja työt aloitettiin seuraavana vuonna Toivo Timperiltä vuokratulle maalle. Rakentaminen kesti reilut kaksi vuotta ja seuratalon avajaiset pidettiin 1951. Nimikilpailun perusteella talon nimeksi tuli Seurapirtti ja talon rakentamisvastuun oli kantanut LuPo Suoanttilan osasto ilman pääseuran tukea.

Toiminta oli alkuvuosina vilkasta, koska talo mahdollisti tilankäytön kannalta suurienkin tapahtumien järjestämisen. Tansseja pidettiin useita vuoden aikana, jolloin saatiin talous pysymään kurissa. Hääpitopaikkana talo oli myös suosittu.Urheilutoiminta oli alkuvuosina vilkasta ja talo palveli mm. monien hiihtokilpailujen aikana kilpailukeskuksena.

Kuusikymmenluvun puolivälissä edettiin ns. tangomusiikin kulta-aikaa ja Suoanttilan Seurapirtillä alettiin järjestää levytansseja joka lähti nousukiitoon ja tätä ”tanssibuumia” kesti viisi vuotta. Vuosikymmenien aikaan mahtuu monia tapahtumia, joita kaikkia on mahdoton yksilöidä tässä. Talosta on kuitenkin pidetty huolta, lämmitysjärjestelmä on otettu käyttöön 70- luvulla ja toimii edelleen hyvin. Keittiötä on uudistettu 90- luvulla ja ulkoseinät ovat saaneet uuden pinnan. Sisä-WC:t rakennettiin vuonna 2012.

Seurapirtti on siirtynyt v. 2009 alusta Suoanttilan Kyläyhdistyksen omistukseen. Kyläyhdistys lupaa vaalia talon käyttöä ja kunnostaa mahdollisuuksien mukaan esiin tulevia korjaustarpeita.

Kyläyhdistys muistaa kiitollisuudella sitä sukupolvea, joka sitkeydellä ja periksiantamattomuudella vaikeissakin oloissa pystyi rakentamaan Suoanttilan Seurapirtin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *