Menneitä tapahtumia

Tapahtunut tähän mennessä…

Etusivu          Jäsenet          Toimintasuunnitelma

26.8.2018 Korkea-ahon kylämarkkinoilla sai teltastamme perinteiseen tapaan hodarit, herkut, ongintaa ja leivonnaisia. Väkeä riitti ja kauppa kävi hyvin lasten hyväksi 🙂

Lahjoitimme 50 euron Tsemppari -stipendin yhdelle koulun oppilaalle.

Kustansimme koko koulun oppilaille kevätretkelle liput Kouvolan Actionparkiin ja Kouvolan Teatteriin.

Toukokuu 2018 Hämäläisen tilan kauden avajaisissa tarjosimme lapsille ongintaa ja hattaraa.

10.4.2018 Kevätmyyjäiset yhteistyössä Pikku-Yrittäjien kanssa. Järjestimme myös arpajaiset ja ulkona sai grillistä kuumaa makkaraa.

30.11.2017 pieni Joulutori loi jouluntunnelmaa keskelle Korkea-ahon kylää. Myynnissä oli leivonnaisia ja käsitöitä. Lapset esittivät ohjelmaa, muori jakoi karkkia, herkkukoria ja kinkkuja arvottiin, lapset vaihtoivat lahjoja jne.

3.11.2017 sai oppilaat koulun lattian tärisemään discomusan jytkeestä. Halloweendiscossa oli spinnerikisaa, musavisaa, selfieseinää ja parhaan puvun palkitseminen.

27.8.2017 kutsui taas perinteiset Korkea-ahon kylämarkkinat. Vtk:n iloinen teltta tarjosi ongintaa, hodareita, herkkuja, leivonnaisia ja käsitöitä.

24.5.2017 kustansimme koko koulun oppilaille pääsyliput Superparkiin ja ruuat siellä. Tätä varten teimme taas vuoden hommia 🙂

21.5.2017 olimme Hämäläisen tilan kauden avajaisissa tekemässä hattaroita.

8.5.2017 kentälle kokoontui taas koirakansa mittelemään järjestämäämme mätsäriin. Mukana oli 95 koirakkoa. Pidimme mtös kahviota ja grilliä. Ilta oli täynnä mukavaa meinikiä, iloisia häntiä ja innostuneita haukahduksia 🙂

28.4.2017 oli pop-up -koulupäivä!!! Ihan mahtava päivä!! Järjestimme koulun kanssa koulupäivän, jossa voi kokeilla erilaisia kivoja juttuja; sai istuttaa kukkia, kokeilla robotiikkaa, ottaa kampauksia, ratsastaa ponilla, nauttia Marttojen herkullisista terveysmehuista, väsätä vappuviuhkaa, kouluttaa koiraa, suunnistaa tai opetella breikkaamaan. Lapsilla oli kivaa ja he toivoivat, että päivä toteutuisi myös tulevaisuudessa!

4.4.2017 koulun täyttivät Pikkuyrittäjät! Tämän vuoden kevätmyyjäisissä Pikkuyrittäjät myivät tuotteitaan ja palvelujaan ihan oikeille asiakkaille! Järjestimme myös kahvion, narunvetoa, renkaanheittoa, munanmaalausta ja grilliltä lihiksiä ja makkaraa. Porukkaa kävi tosi paljon ja ilta oli menestys!

18.3.2017 järjestettiin ensimmäinen kirppistapahtuma, jossa oli mukana huutokauppa. Vähän nihkeästi oli asiakkaita liikenteessä, mistä lie johtunut. 13 myyntipaikkaa oli täynnä kirppistelijöitä, kahvio sekä makkarateltta palvelivat ja huutokaupassa rustiikkiset tavarat vaihtoivat omistajaa. Kivaa oli, katsotaan ensi vuonna järjestetäänkö tapahtumaa.

Tammikuu 2017 jaoimme koulupiirin postilaatikoihin lehtisiä, jolla yritämme houkutella eskrilaisten vanhempia valitsemaan koulumme tulevien ekaluokkalaisten opinahjoksi.

Joulukuussa 2016 teetätimme koulun oman kalenterin. Kuvia olivat ottaneet niin oppilaat, opettajat kuin vanhempaintoimikuntakin. Parhaista kuvista koottiin kalenteri, jota oppilaat myivät joulun alla.

29.11.2016 oli jouluntunnelmaa koululla kun järjestimme perinteisen Joulutorin myyntipöytineen ja kahvioineen. Meille esiintyi ihana 1-2 -luokkalaisten tonttujoukkio ja taidokas taikuri-Oscar. Mukana myös kolmen kinkun arpajaiset, pöytägrilli-arvonta, makkaraa, muikkuja, onnenpyörää ja tonttulakkitarkkuusheittoa.

1.11.2016 järjestettiin tuleville ekaluokkalaisille taskulamppuseikkailu. Pururadalla ratkottiin  kinkkisiä tehtäviä, heiteltiin ilvekselle palloja, tunnistettiin eläimiä, rakennettiin ritsoja ja paljon muuta mukavaa. Ilta päättyi laavulle jossa paistettiin makkarat ja juotiin pullakahvit/mehut 🙂

28.10.2016 HalloweenDISCO!!! Koululla pääsi valloilleen discoileva halloweenkansa 🙂 Menoa ja musaa riitti koko kolmetuntinen! TwoStepilta saatiin neuvoa breikin alkeisiin ja paras halloweenasu palkittiin. Kivaa oli 🙂

Kuvassa tytöt opettelemassa breikin alkeita.

 

28.8.2016 kutsui taas perinteiset Korkea-ahon kylämarkkinat. Myimme jäätelöä, hattaraa, hodareita, kioskiherkkuja, betonitöitä ja tuunattuja harjoja. Kauppa kävi hyvin ja tunnelma oli loistava. Sähköongelmista riippumatta 🙂

22.5.2016 osallistuimme Hämäläisen tilan kesäkauden avajaisiin. Teltastamme sai hattaraa ja ongitutimme lapsia. Ilma oli lämmin, niin että hattaratkin sulivat 🙂

Lahjoitimme koko koulun oppilaille pääsylippu/ruokarahat Vantaan Superparkiin. Tätä varten koko vuosi aina varoja kerätään: jotta koko koulu pääsisi yhdessä luokkaretkelle! JEEEE!!!

7.5.2016 kävimme asentamassa koulun pihalle kolme pöytä-penkkiyhdistelmää, joita varten oppilaat keräsivät rahaa talvella myymällä toffeita. Toivottavasti pöydät ja penkit tyuovat paljon iloa koululaisille 🙂

3.5.2016 lähes sata hännänheiluttajaa ohjaajineen valtasi kentän! Mätsärit järjestettiin jo kolmannen kerran. Ilma oli mitä mahtavin ja tapahtuma onnistui loistavasti! Kiitos kaikille osallistujille, tapahtumassa muuten piipahtaneille ja talkoolaisille & tuomareille/sihteereille!

Huhtikuussa 2016 myimme loput toffeerasia ToffeeAle-kampanjalla. Saaduilla varoilla hankittiin koululaisille mm. jalkapalloja, pesäpalloja, pöytätennismailoja + palloja, jalkapallomaalivahdin hanskat ja hyppynaruja.

7.4.2016 oli taas perinteiset Kevätmyyjäiset yhteistyössä koulun kanssa. Pidimme kahviota ja ulkona paistettiin makkaraa. Onnenpyörä pyöri tiuhaan tahtiin ja tölkkiskisan tölkit saivat kyytiä! Tunnelma oli mukavan leppoisa 🙂 Tapahtumalla kerättiin varoja luokkaretkeä varten.

16.12.2015 Toffeilla Toiveet Toteutuu -myyntikampanjan voittajaluokka eli 1. lk pääsi nauttimaan ansaitusta palkinnosta eli leffaillasta. Pj:n kotona oli leffakatsomo valmiina, kun ekaluokkalaiset valloittivat lattian ja sohvat herkkuineen. Leffa oli Joulupukkia Pelastamassa.

2.12.2015 virittäydyimme taas joulun tunnelmaan Joulutorin myötä. Olimme pitäneet syksyn mittaan askarteluiltoja, joissa askartelimme myyntiin kynttilöitä, sukka-lumiukkoja, kransseja, koristeita jne. Jokainen myös sai tuoda omia tuotteita myyntiin. Joulutorilla esiintyi koulun oma Pieni Tonttukuoro. Onnenpyörää pyöriteltiin tottakai, kinkkuja arvottiin perinteisesti kolme ja kaikkien kävijöiden kesken arvottiin höyrypesuri. Tunnelma Joulutorilla oli leppoisa ja mukava.

6.11.2015 järjestimme eskareille Kouluseikkailun. Koulun sisätiloihin oli tehty seikkailurata, jossa piti mm. tasapainoilla, rakentaa palikkatalo, löytää sanoille oikeat alkukirjaimet ja auttaa pehmokissa pois katon rajasta. Niin ja tietysti lopuksi sai koristella piparin! Lopuksi hörpittiin kahvit ja mukaan sai vielä yllätyspussin 🙂

30.10.2015 pidimme koululla Halloweendiscon. Kelmeän karmea discosali täyttyi innokkaista joraajista ja TwoStepin tanssiope opetti mahtavia discomuuvsseja. Meno oli mahtavaa ja lapset olivat innoissaan!

6.10.-27.10.2015 välisenä aikana oli tiedossa toffeiden myyntikampanja Toffeilla Toiveet Toteutuu! Oppilaat ja kotijoukot myivät toffeita uusien pihakalusteiden hankintaa varten. Kalusteet saataneen kevällä roudan sulettua koulun pihalle. Kiitos kaikille ahkerille myyjille!

8.9.2015 kutsuimme uusien ekaluokkalaisten vanhempia mukaan suunnittelemaan tulevaa lukukautta. Saimme riveihimme uuden jäsenen, tervetuloa Paula. Myöhemmin porukkaamme liittyi myös Riikka, tervetuloa! Kiva saada uusia kasvoja ryhmärämäämme!

30.8.2015 olimme mukana perinteisissä Korkea-ahon kylämarkkinoissa. Ilma oli mitä mainioin ja väkeä oli liikkeellä 🙂 Keräsimme rahaa alastulopatjaan, jonka lahjoitimme oppilaille myöhemmin lokakuussa.

Kesällä 2015 järjestimme omaehtoisia peli-iltoja Korkea-ahon kentällä joka tiistai. Pelailimme jalkapalloa, pesistä ja mölkkyä. Peli-iltoja oli yhteensä 9 (yksi peruttiin sateen takia) ja osallistujia oli keskimäärin 8 lasta ja 1 aikuinen. 4.8. oli viimeinen peli-ilta, jolloin pelasimme mölkkyä ja söimme laavulla makkarat.

30.5.2015 vietimme kentän laavulla kauden päättäjäisiä. Jos kenellä, niin meillä on porukka täynnä iloa, tekemisen meininkiä ja virtaa. Illasta jäi käteen tosi hyvä mieli ja naurusta kipeytyneet vatsalihakset 🙂

24.5.2015 osallistuimme Hämäläinen tilan kesäkauden avajaisiin järjestämällä ongintaa lapsille sekä leivonnaismyyntiä. Ilma oli välillä lähes myrskyisä, mutta kävijöitä oli kiitettävästi ja tunnelma letkeä.

20.5.2015 lahjoitimme oppilaille Tykkimäen rannekerahat.

4.5.2015 koiruudet valtasivat kentän. Järjestämiimme mätsäreihin osallistui 118 koiraa ohjaajineen. Iloinen häntien heilunta, innostuneet haukut ja taitavat ohjaajat tekivät illasta onnistuneen. Kruununa vielä hyvä ilma ja mahtava talkooporukka!

Porukkaa oli paljon :)

Porukkaa oli paljon 🙂

 

 

 

 

 

 

14.4.2015 järjestimme koulun kanssa Kevätmyyjäiset. Tarjolla oli löytöjä pikkurahalla kierrätystorilta, leivonnaismyyntiä, onnenpyörää, tarkkuusheittoa takaperin, pulpettipulmia, arpajaiset ja kahvio sekä ulkona makkaraa. Iloinen puheensorina täytti koulun joka sopukan, kun perheet tulivat tukemaan koululaisten kevätretkeä 🙂

3/2015 lahjoitimme oppilaille jalkapallomaalin ja palloja välituntikäyttöön.

8.3.2015 osallistuimme kylätoimikunnan ja Marttojen järjestämään Talvitapahtumaan. Tarjosimme tapahtumassa hernerokkaa.

12/2014 lahjoitimme koululaisille välituntikäyttöön sähly- ja jääpallomailoja, palloja ja sulkapallosetin.

Iso joulupaketti koululaisille :)

Iso joulupaketti koululaisille 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

3.12.2014 koulun valtasi joulun tuoksut, maut ja tunnelma! Järjestämämme Pieni Joulutori tarjosi kävijöillee herkkuja, käsitöitä ja puuhaa kaiken ikäisille.

Piparkakkutalot Joulutori 2014

 

 

 

 

 

27.11.2014 järjestimme puheenjohtajan kotona leffaillan ykkösluokkalaisille palkinnoksi karkkien myyntikilpailun voitosta. Nauru täytti olohuoneen, kun katsoimme Frozen-leffaa ja mutustelimme herkkuja 🙂

10/2014 Makustellen Maaliin -karkkienmyyntikampanjaan osallistui lähes kaikki oppilaat. Myimme karkkeja saadaksemme uuden jalkapallomaalin koulun pihalle. Rahat saatiin kokoon ja uusi maali saapuu pihalle kevään aikana. Kiitos ahkerille myyjille! Varsinkin ykkösluokkalaisille, jotka voittivat myyntikisat ja saivat palkinnoksi leffaillan!

28.10.14 järjestettiin tuleville ykkösluokkalaisille Taskulamppuseikkailu koulun pihapiirissä. Mukana oli 5 eskaria. Tehtävärasteja oli viisi, joissa oli kinkkiset tehtävät taskulamppujen valossa ratkaistaviksi. Ratkaisusanan selvittyä kaverikoira-Daisy toi osallistujille yllätyspussit. Lopuksi tutustuttiin kouluun ja hörpittiin kahvit ja mehut.

10.10.14 Taas discoiltiin! Menoa ja meininkiä oli riittämiin, kun jammailtiin, kisailtiin ja herkuteltiin koko ilta mukavassa seurassa hyvästä musiikista nauttien. Taikatemppujakin nähtiin!

31.8.14 Juhlavuoden (20 v) Kylämarkkinat Korkea-ahon kentällä. Telttamme pöydät notkui ihania leivonnaisia, herkkuja lapsille, mehuja, vastoja, hodareita yms. Pelle ongitutti lapsia. Tunnelmaa loivat Blue Ice-bändi, Taikuri-Oscar, vahvamies Janne Virtanen ja Sakari Kuosmanen. Ilma oli kolea, mutta porukkaa riitti ja kauppa kävi. Hyvä tapahtuma! Kiitos kaikille!

22.8.14 Vastojen tekotalkoot markkinoita varten. Lystiä oli 🙂

Vastatalkoot

Vastatalkoot

 

 

 

 

 

 

26.5.14 järjestimme Korkea-ahon kentällä koirien match show:n eli mätsärit. Kisaan osallistui 96 koirakkoa. Kenttä täyttyi iloisista hännänheiluttajista ja heidän ohjaajistaan. Pidimme paikalla puffettia. Tapahtuma oli palautteiden mukaan onnistunut 🙂

Paras veteraani

 

 

 

 

 

Parhaana veteraanina palkittiin länsisiperianlaika Sergei, ohjaajana Antti Rötkö

18.5.14 osallistuimme Hämäläisen tilan kesäkauden avajaisiin myymällä leivonnaisia ja ongituttamalla lapsia. Väkeä oli paljon liikkeellä, ilma väreili helteestä ja kauppa kävi hyvin.

3.5.14 pidimme ruusuketalkoot ja teimme ruusukkeita tuleviin mätsäreihin. Porukalla homma sujui kuin rasvattu, vaikka mitä mainioimmassa seurassa olisi ruusukkeita näperrellyt pidempäänkin 🙂 Kiitos kaikille osallistuneille! Kyllä näitä ruusukkeita kelpaa palkinnoiksi ojennella!

Palkintoruusukkeista tuli upeita!

15.4.14 osallistuimme koulun järjestämiin Kevätmyyjäisiin. Hoidimme myyjäisten kahviota, ongitimme lapsia, paistoimme makkaraa ja pidimme tarkkuusheittokilpailua. Tuotto kohdentuu kokonaisuudessaan oppilaiden luokkaretkikassaan.

4.4.14 Historian ensimmäinen disco jytäilty!!! Siparin koululla discoilemassa oli reilut 30 oppilasta. Saipan pelikatsomossa kahvion puolella oli myös kourallinen vanhempia 🙂 Alkukankeuden jälkeen lapset innostuivat jammailemaan oikein sydämen kyllyydestä! Ohjelmassa oli lämmittelyä letkiksellä, limboilua ja kuorosotaa. Puffetista sai herkkuja jokaiseen makuun. Ilta oli onnistunut ja lapset toivoivat uuden discon järjestämistä 🙂

Discosali valmiina jytään!!


Discosali valmiina jytään!!

8.3.14 olimme mukana Talvitapahtumassa tarjoamassa kävijöille rokkaa. Sää oli todella huono, mutta rokka ja Marttojen kahvi vohveleineen lämmittivät mukavasti. Säähän nähden kävijöitä oli ihan kiitettävästi. Tapahtumassa oli myös hirvenjuoksukilpailu sekä lapsille pieni, leikkimielinen moniottelu.

18.1.14 tarjosimme yhteistyössä Marttojen kanssa kiitoskahvit koulupiirin asukkaille koulun säilymisen johdosta. Tarjolla oli makkaraa ja kakkukahvit. Esillä oli koulun historiaa ja nykypäivän koulunkäyntiä. Koululla oli avoimet ovet eli paikkoihin pystyi tutustumaan vapaasti.

2.12.13 järjestimme koululla Joulutori -tapahtuman, jossa oli myynnissä jouluisia käsitöitä ja leivonnaisia. Kävijöille esiintyi Juuso ja Saara kitaroineen sekä sirkusartisti Aaro Kontio (tulishow). Lisäksi oli arpajaiset, joulupukki jakoi karkkeja ja ulkona oli makkaraa ja sinappi- ja muikkumaistiaiset.

Marraskuussa 2013 järjestimme Raapaten Retkelle -lumiraappojen myyntikampanjan. Painatimme raapan tekstillä ”Korkea-ahon koulu -jäätävän hyvä- ja oppilaat myivät niitä.

6.10.2013 päättyi adressin allekirjoittaminen koulun puolesta. Saimme kerättyä perinteisin ja netin konstein yhteensä 724 nimeä. Kiitos kaikille allekirjoittaneille tuestanne <3 Adressi on toimitettu päättäjille.

5.10.2013 Kylissä on Ytyä!-tapahtuma Kauppatorilla oli rauhanomainen mielenilmaus koulumme lakkautusesitystä vastaan. Ajatuksena ei ollut lähteä sapelit kalisten uhkumaan koulun puolesta, vaan tarjota tietoa päättäjille musiikin, kuvien ja sanojen välityksellä. Paikalla oli 11 päättäjää. Keskityimme jakamaan tietoa erityisesti koulumatkoista ja koulun lakkautuvaikutuksista kyliin.

Lapset laulavat päättäjille koulun puoelsta

 Lapset laulavat päättäjille koulun puolesta

2.10.2013 hyppäsimme pikkubussiin ja ajelimme koulureitin läpi jatkaen matkaa Lappeen koululle. Matka kesti 1 tunti 43 minuuttia ja kilometrejä kertyi mittariin 62. Noukimme matkalta mukaan oikesti ja kuvitellusti kaikki 56 oppilasta. Matka oli mielenkiintoinen, mutkainen ja mäkinen. Kyytiin saatin mukaan myös Etelä-Saimaan toimittaja ja kuvaaja. Matka kuvattiin ja siitä tehty esitys lähetetään päättäjille. Tempauksella yritetään saada päättäjät ymmärtämään, että Lappeen koulu olisi isolle osalle oppilaista liian kaukana, jos koulumme lakkautettaisiin.

Linja-autossa onpi tunnelmaa... Matkan puolivälissä pyllyt puutui, oli kuuma ja desibelit alkoi jo kohota...

Linja-autossa onpi tunnelmaa…Matkan puolivälissä pyllyt puutui,oli kuuma ja desibelit alkoi jo kohota…

24.9.2013 lahjoitimme koulun oppilaiden käyttöön kaksi frisbeegolfkoria ja kiekkoja välituntiliikunnan edistämiseksi. Samalla jaoimme tietoa koulutaistelusuunnitelmasta ja adressi koulun puolesta oli allekirjoitettavissa. Kävijöille oli tarjolla Marttojen ansiosta kahvia ja pullaa, ja me tarjosimme makkarat ja lapsille yllätyspussit. Huonosta säästä huolimatta paikalla oli n. 150 Korkea-ahon ja lähikylien asukasta.

Lapset pääsivät viskomaan kiekkoja saman tien koreihin.

Lapset pääsivät heti kokeilemaan uusia frisbeekoreja.

16.9.2013 kokoonnuimme yhdessä Marttojen ja kylätoimikunnan kanssa ”hätäpalaveriin” koulun lakkattamisesityksen johdosta. Mietimme toimenpiteitä taistellaksemme jälleen koulumme puolesta.

25.8.2013 vietettiin kesäisiä Kylämarkkinoita. Aurinko helli koko päivän, markkinavieraita oli sankoin joukoin liikkellä, taikuri, hanuristit ja Blue Ice-bändi viihdyttivät kentällä kävijöitä. Olimme mukana myymässä leivonnaisia, hodareita, mehuja ym. Lapsille oli kipsassa tarjolla herkkuja. Ja onginnassa kaikille oli ”saalista” luvassa. Tunnelma oli loistava, mukavaa riitti koko päiväksi ja koululaisille saatiin jo pientä pesämunaa tulevaa luokkaretkeä varten.

Meijän markkinateltta

8.6.2013 Korkkis ’13 -kesätapahtuma kaiken ikäisille keräsi kentälle porukkaa nauttimaan kesälauantain letkeästä menosta. Lapsille oli käytössä gladiaattoripatja, jättinyrkkeilyhanskat, pelejä ja muuta mukavaa. Kampaaja ja meikkaaja tekivät hienoja hius- ja meikkiluomuksia. Henkistä ravintoa tarjoili Taikuri Oscar El Husseini ja ruumiillista taas Marttojen kahvio ja oma herkkutorimme. Illan kruunasi Blue Ice -bändin esiintyminen. Ilma oli kaunis ja porukkaa oli kohtalaisesti liikkeellä. Tapahtuma oli osa 4H:n Omalla Kylällä-projektia.

Blue Ice-bändi

Blue Ice-bändi

 

21.5.2013 Kaikki koululaiset pääsivät tänäkin vuonna luokkaretkelle. Matka suuntautui Tanhuvaaran urheiluopistolle, jossa oli kaikkea kivaa tekemistä aina olympialaisista seinäkiipeilyyn. Vanhempaintoimikunta rahoitti matkan kuljetukset sekä ruokailun paikan päällä. Iloisella mielellä lähti koko koulun oppilaat reissuun! Juuri tätä varten teemme tätä vapaaehtoistyötä koululaisten hyväksi, pienet innokkaat kasvot ja valloittavat hymyt ovat se paras palkinto <3

20.5.2013 Muistimme eläkkeelle jäävää koulumme keittäjää/siistijää hemmottelulahjakortilla.

19.5.2013 Osallistuimme Hämäläisen tilan kesäkauden avaisiin ongittamalla lapsia ja leivonnaismyynnillä. Leivonnaiset hävisivät parempiin suihin hujauksella ja kalatkin hupenivat onkipaikalla olemattomiin 🙂 Pienet sadekuurot eivät haitanneet kävijöitä joita oli runsaasti.

13.5.2013 Järjestimme koirien match show-tapahtuman kentällä. Mätsäreihin osallistui 71 koirakkoa ja tilaisuus sai kiitosta niin omalta kylältä kuin kaupungista tulleilta koirien ystäviltäkin. Tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan ja ehkäpä näemme koiruuksia Korkea-ahon kentällä ensikin keväänä… 😉

 

 Best In Show sija 2 tuli omalle kylälle


Best In Show sija 2 tuli omalle kylälle

 

29.4.2013 Osallistuimme kuntalaisaloitteen lähikoulujen säilyttämisen puolesta luovutustilaisuuteen kaupungintalolla. Aloite luovutettiin valtuuston puheenjohtajistolle.

Jesse ja Janette luovuttamassa nimilistoja

Jesse ja Janette luovuttamassa nimilistoja

16.4.2013 Järjestimme yhteistyössä koulun kanssa Kevätmyyjäiset koululla. Pidimme kahviota, pyörittelimme onnenpyörää, miehet paistoivat ulkona makkaraa ja saipa halutessaan kynnetkin lakatuksi tai kasvomaalauksen poskipäälle 🙂 Ilta oli onnistunut, kävijöitä oli runsaasti ja tunnelma iloisen keväinen.

18.3.-7.4.2013 Keräsimme nimiä kuntalaisaloitteeseen, joka laitettiin yhdessä 8 muun koulun kanssa alulle lähikoulujen säilyttämisen puolesta. Saimme kerättyä ovelta ovelle ja listoja työpaikoilla ja sukulaisilla sekä ystävillä kierrättäen 508 allekirjoitusta. Yhteensä allekirjoituksia tuli 3590. Koska allekirjoituksia oli n. 6 % kaupungin äänioikeutetuista, niin aloite menee lain mukaan kunnanvaltuuston käsiteltäväksi 6 kk:n sisällä. Jäämme odottelemaan valtuuston kantaa aloitteeseen. Kiitos kaikille nimien kerääjille!

10.3.2013 Osallistuimme kentällä järjestettyyn Talvitapahtumaan myymällä hernerokkaa koululaisten luokkaretken hyväksi ja järjestämällä jäämölkkyturnauksen lapsille ja lapsenmielisille aikuisille. Porukkaa oli kohtalaisen hyvin paikalla, vaikka pakkanen paukkuikin. Kevätaurinko kyllä jo lämmitteli ihanasti 🙂

6.3.2013 Vanhemapaintoimikunta osallistui koululla järjestettyyn kouluruuan maisteluhetkeen. Mukana paikalla oli mm. kouluruuasta vastaava Elina Särmälä. Tilaisuudessa sai tietoa kouluruuan valmistuksesta, kuljetuksesta, raaka-aineiden alkuperästä ja tarjoilusta.

16.2.2013 Luistelulauantai keräsi kentälle luistelemaan ja ladulle hiihtelemään n.35-40 lasta. Tarjosimme kaikille liikkumaan tulleille lapsille makkarat ja pillimehut. Tapahtuman tarkoituksena oli aktivoida koululaisia liikkumaan.

3.12.2012 Järjestimme koululla Joulutori -tapahtuman, jossa oli myynnissä jouluisia tuotteita, kinkkuarpajaiset, elävää musiikkia, askartelua, kahvio ja onnenpyörän pyöritystä. ”Joulupukkikin” piipahti jakamaan lapsille karkkia ja kävijöiden kesken arvottiin lahjoituksena saatu lasten lumikelkka. Tapahtuma oli onnistunut ja kävijämäärä ilahdutti meitä järjestäjiä kovasti. Jos voimavarat riittävät, niin ehkä ensi jouluna Joulutori on taas kylien iloksi mukana tapahtumien joukossa 🙂 Kiitos kaikille osallistujille! Harmi, ettei kuvia ehditty ottaa…

Marraskuussa 2012 järjestimme Luokkaretki 2013 lakujen ja joulukorttien myyntikampanjan. Oppilaat saivat osallistua lakupaketin suunnitteluun kuvistunnilla. Ja todella hieno paketista tulikin! Eniten lakuja ja kortteja myynyt oppilas palkittiin vuokraleffalahjakortilla. Kiitos aktiivisille oppilaille ja vanhemmille!

Syksyllä 2012 teimme kansalaisteon ja osallistuimme Suomen Vanhempainliiton järjestämään Energiajuomat K-16 -kansalaisaloitteeseen. Aloitteen tarkoituksena on saada elintarvikelakiin lakimuutos, jossa kielletään energiajuomien myynti alle 16-vuotiaille.

26.8.2012 Osallistuimme Korkea-ahon kylämarkinoille isolla toimintateltalla. Telttaan mahtui ongintaa, kasvomaalausta, kipsamyyntiä (karkit, pillimehut, hattarat, popparit), leivonnaismyynti sekä myytiinpä lahjoituksena saatuja tuoremehuja ja itsevärkättyjä lorupussejakin. Ilma oli suotuisa ja väkeä liikkui hyvin.

 

13.8.2012 Vanhempaintoimikunta lahjoitti koululaisille välituntivälineitä (hyppynaruja, jalkapalloja ja twist-naruja) sekä vinkkejä välituntien viettoon.

Kustansimme Tykkimäen luokkaretken rannekkeet ja bussikuskit sekä myönsimme 50 €:n Tsemppari-stipendin opettajien valitsemalle oppilaalle, joka ojennettiin kevätjuhlassa.

20.5.2012 Hämäläisen tilalla järjestimme lapsille ongintaa ja vanhemmille leivonnaismyyntiä. Päivä hurahti siivillä myyntitohinassa ja ehdittiin  välillä nautiskella auringosta, tuulen vireestä sekä tilan eläimistä ja herkuista.

 Ahkerat onkijapojat

17.4.2012 osallistuimme koulun Kevätmyyjäisiin pitämällä kahviota ja touhutupaa. Ilta oli erittäin onnistunut ja hauska; niin järjestäjille kuin osallistujillekin!

11.4.2012 järjestimme yhteistyössä Kylätoimikunnan ja Marttojen kanssa Kaikki Koulun Puolesta -tilaisuuden. Koululle oli kutsuttu kaupungin päättäjiä keskustelemaan koulun tulevaisuudennäkymistä. Vanhempaintoimikunta otti vahvasti kantaa koulun säilymiseksi kylällä ja esitteli päättäjille eri vaihtoehtoja koulun peruskorjauksen tai uudisrakentamisen puolesta.

Toiminta alkoi heti täydellä höngällä. Päätimme kerätä rahaa koululaisten luokkaretkeä varten sen verran, että koko koulu pääsisi mukaan retkelle. Maaliskuussa 2012 laitoimme pystyyn karkkien ja keksien Makeasti Matkalle -myyntikampanjan, jonka aikana myimme 648 rasiaa luokkaretken hyväksi. Iso kiitos kampanjan onnistumisesta kuuluu sekä vanhemmille että lapsille! Koululaiset saivat mitä toivoivat; koulun päättymisen häämöttäessä luokkaretkelle Tykkimäkeen!!

 

Vastaa