Esittely

Rauhallinen, tunnelmallinen Korkea-aho sijaitsee vain kymmenen minuutin matkan päässä Lappeenrannan keskustasta. Korkea-ahon luonnonympäristö on kumpuilevaa ja maalaismaisema elävää.  Alueella on muutama pieni järvi: Ylä- ja Ala-Kyynelmys, Suur-Pyhäkala ja Pien-Pyhäkala, Humaljärvi, Kirlampi ja Ahvenlampi. Korkea-ahon lisäksi alueeseen kuuluvat Jäkön, Pesun, Pienkuukan ja Moision kylät.

Nykyinen koulurakennus on vuodelta 1948

Korkea-aho on mainio asuinpaikka. Kyläläiset arvostavat erityisesti kylän hyvää ilmapiiriä ja monipuolista yhteistoimintaa. Naapuriapua saa tarvittaessa ja kylän talkoohenki on hyvä. Kyläläiset arvostavat rauhallista, luonnonläheistä asuinympäristöä ja hyviä liikuntamahdollisuuksia.

Koulu täytti 100 vuotta v. 2009

Korkea-ahossa asuu paljon lapsiperheitä. Vajaan 300 ihmisen kylässä onkin kehittyvä ja vireä kyläkoulu. Koulussa on noin 70 oppilasta, luokat 1 – 2, 3 – 4 ja 5 – 6. Henkilökuntaan kuuluu kolme opettajaa, koulunkäyntiavustaja ja palveluvastaava. Lisäksi koululla käyvät säännöllisin väliajoin laaja-alainen erityisopettaja, terveydenhoitaja, koulukuraattori ja koululääkäri.

Tervetuloa osallistumaan toimintaamme!

Korkea-ahon kyläsuunnitelma 2011 – 2015