Havo

havoKumpuileva, luonnonkaunis Havon talousalue koostuu Havon, Kontusen, Lyytikkälän, Niemen, Laksiaisen, Kylliälän ja Kaihtulan kylistä. Alueen elinvoima perustuu edelleen maatalouteen, eivätkä pelloilla laiduntavat lehmät ole harvinainen näky. Karja- ja viljatilojen lisäksi 250 asukkaan kylässä toimii yrttien kasvatus- ja markkinointiyritys sekä kuljetusyritys. Kylällä toimii myös eläinhoitola, löytöeläinpalvelu ja vaellusratsutila.

Lähimmät palvelut löytyvät 10 km:n päästä Savitaipaleen kirkonkylältä eikä Lappeenrantaankaan ole kuin puolen tunnin ajomatka. Havon ja Kylliälän kylissä on myytävänä omakotiasujalle sopivia tontteja.

Kylän voimavarat ovat mukavat ihmiset, jotka toimivat yhdessä talousalueen eteen. Yhdistyksistä tärkeimmät ovat Martat, maatalousnaiset, erämiehet, urheiluseura ja kyläyhdistys.

Mainiot liikuntamahdollisuudet

havoMainiot liikuntamaastot ja hyvät metsästys- ja kalastusmahdollisuudet vetävät ihmisiä luontoon. Jylhiä kalliomaisemia voi ihailla mm. Kaitajärvellä, jonka rannoilla on myös vapaa-ajan asutusta.

Sisäliikuntamahdollisuudet ovat monipuolisia: jumpan ja salibandyn lisäksi koulun liikuntasalissa voi harrastaa mm. istumalentopalloa. Kesäisin voi uida ja talvella käydä avannossa Kaitajärvellä, jossa on kunnan uimaranta. Urheiluseura järjestää urheilukentällä kilpailuja ja erilaisia tapahtumia.

Tieyhteydet ovat hyvät, joten Havoon on helppo tulla. Tervetuloa nauttimaan aidosta maalaiselämästä!