Heituinlahti

heituinlahtiHeituinlahdella toimii Savitaipaleen ainoa kyläkoulu ja harrastusmahdollisuudet ovat kyläläisten mukaan todella hyvät. Kylässä on pururata, valaistu latu ja kiekkokaukalo. Sisäliikuntaa ja erilaisia harrastuspiirejä voi harrastaa kunnostetussa kylätalossa tai koululla. Eri-ikäisten tarpeet on otettu hyvin huomioon. Lapset voivat käydä mm. seurakunnan kerhossa ja vanhukset kokoontuvat omassa ryhmässään Heitlahen virkeissä.

Kangasmetsät ja puhdasvetiset järvet houkuttelevat luontoon, metsälle ja kalalle. Virmajärven Hiidenvuorella kannattaa käydä ihastelemassa maisemia.

heituinlahti2Reilun 500 asukkaan kylä on omatoiminen ja aktiivinen. Oman hyvinvoinnin ja yhteisten asioiden eteen ollaan valmiita toimimaan. Kylässä on aktiivinen nuorisoseura sekä metsästysseura, maatalousnaiset ja luonnonsuojeluyhdistys. Yhteisistä tapahtumista tärkeimmät ovat heinäkuiset Heituinlahtipäivät ja talven laskiaistapahtuma.

12 km:ä Savitaipaleen kirkolta sijaitsevalla kylällä toimii huoltoasema/kauppa, asiamiesposti, ala-aste, kampaamo ja päivähoitopaikka. Suurin työnantaja on saha, jonka lisäksi kylässä on maatalous- ja puutarhayrityksiä sekä useita yksityisyrittäjiä.

Heituinlahtelaiset tarjoavat myyntiin viihtyisiä tontteja, kylällä on myös muutamia vuokra-asuntoja.