Säänjärvi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Säänjärven kylätie kulkee läpi avaran ja mäkisen peltomaiseman, jossa vaihtelevat metsät, marjapellot ja niityiksi muuttuneet karjahaat. Kylämaisemaa rikastuttavat monet pienet järvet.

Säänjärvi sijaitsee Salpausselän pohjoisreunalla, osittain harjualueella. Seutu on pienimuotoista mäkimaastoa, jossa on useita pieniä tai keskikokoisia järviä. Säänjärven lisäksi kylässä ovat mm. Säynjärvi ja Valkjärvi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPalvelut ovat 10 minuutin ajomatkan päässä Savitaipaleella, Lappeenrantaan matkaa on 50 km. Kylällä on kotileipomo ja keramiikkapaja, sekä mm. insinööritoimisto, kaivu-urakoitsija, marjanviljelyä sekä maatalouden harjoittajia. Säänjärveläisiä yrittäjiä toimii myös Savitaipaleen kirkonkylässä.

Luontopolulta tanssilavalle

OLYMPUS DIGITAL CAMERALiikuntamahdollisuuksia tarjoaa mm. Valkjärven ympäri kulkeva luontopolku, jonka varrella voi levähtää kodalla tai laavulla ja seurata lintuja lintutornista. Lukuisat järvet antavat mahdollisuudet kalastukseen vuoden ympäri. Talvisin voi harrastaa mm. käsitöitä, voimistelua ja hiihtoa. Kylällä toimivat metsästysseura, urheiluseura, maatalousnaiset sekä kylänkehittämisyhdistys Sytyke.

Säänjärven tunnetuin paikka lienee suosittu tanssilava, joka on tanssittanut ihmisiä yli 50 vuotta. Jos tanssijalkaa kutittaa, poikkea kesälauantaina pyörähtelemään Säänjärvelle!