Välijoki

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVälijoki on Savitaipaleen kyläalueista eteläisin. Suhteellisen tasaista maastoa halkoo Taavettiin johtava tie. Pienehköt, matalat järvet ovat lingubongareitten unelmia. Erityisesti Jäkälänjärvi on tunnettu runsaslajisesta ja erikoisesta lintukannastaan.

Kyläläisten kanssakäyminen on vilkasta. Välijoen talousalue koostuu useista pienistä kylistä: Kaulio, Kunttula, Monola, Pesu, Savikurki, Kohonen, Kurki, Simpura, Hatinen, Juopperi, Ruippo, Löyttylä, Välijoki, Jäkälä, Suni ja Lapatto. Alueella asuu vakituisesti   noin 330 asukasta.

Elokuussa parketti kutsuu nostalgiatansseihin
OLYMPUS DIGITAL CAMERAHyvät liikenneyhteydet mahdollistavat sujuvan työssäkäynnin niin Savitaipaleen, Lemin kuin Luumäen suuntaan. Kaikkiin kolmeen kuntakeskukseen mataa on alle 20 km.

Välijoki tuo useille mieleen muutaman vuosikymmenen takaiset lavatanssit. Taavetintien varressa sijaitseva Välijoen parketti oli suosittu tanssipaikka 1960-70-luvuilla. Nykyisin lavaa ja sen vieressä olevaa Männistön seuraintaloa vuokrataan erilaisiin tapahtumiin. Isot tilat soveltuvat erinomaiset esimerkiksi häiden järjestämiseen.

Kuva Raimo Ahokas
OLYMPUS DIGITAL CAMERAVälijoella talkoohenki on hyvää ja kyläläisillä on into edistää yhteisiä asioita. Kylän yhteisestä toiminnasta vastaa Välijoen nuorisoseura Riento ry yhdessä alueen muiden seurojen kanssa. Perinteisiä ja suosittuja tapahtumia ovat hirvipeijaiset ja pikkujoulut. Kesällä kokoonnutaan muistelemaan menneitä ja tapaamaan vanhoja tuttuja Nostalgiatansseissa Välijoen parketilla