Kuivasensaari

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuivasensaari on kaunis Saimaan saari, jonka harjumaisemat ja pitkät hiekkarannat ovat houkuttaneet kylälle paljon kesäasukkaita. 180 asukkaan kylästä kasvaa kesäisin jopa 3000 ihmisen vilkas asuinpaikka!

Kuivasensaaressa on useampia kyliä, joista suurimmat ovat Pettilä, Kuivainen ja Rahikkala. Pettilässä on kesäkauppa ja ympäri vuoden toimiva kyläkeskus, jossa on kirjasto, posti ja nettipointti. Kyläkeskuksessa järjestetään runsaasti erilaisia opintopiirejä, kerhoja ja harrastetoimintaa. Yhdistystoimintaa harjoittavat kyläyhdistys Veskansan ry sekä kalastuskunta ja martat.

Lentopalloturnaus maalaismarkkinoilla

Jokakesäiset Wanhan ajan maalaismarkkinat houkuttelevat väkeä paitsi loistavalla markkinatunnelmalla myös markkinoiden aikaan olevalla lentopalloturnauksella.

Kuivasensaaren viihtyisyyttä lisäävät hyvät kalavedet, sienimetsät ja karpalo- ja lakkasuot sekä kauniit sisälammet. Kylässä kunnioitetaan myös perinteitä. Rahikkalan vanha tuulimylly on kunnostettu jauhatuskuntoon ja 1700-luvun maineikkaiden kirkonrakentajien elämästä on tehty esittelykirjanen ja pystytetty muistomerkki.

Kuivasensaaresta on matkaa Taipalsaarelle 25 km ja Savitaipaleelle 26 km, Lappeenrantaan matkaa on 40 km. Kyläläiset harjoittavat mm. maanviljelystä, mökkimajoitusta ja koneurakointia.

Uudet asukkaat ovat tervetulleita! Tonttien lisäksi alueelta löytyy myös vuokra-asuntoja.