Leväsen seutu

levasenseutuLeväsenseutu on 260 asukkaan rauhallinen asuinalue Taipalsaaren luoteisosassa Maaveden rannalla. Lähimmät palvelut sijaitsevat Taipalsaaren kirkonkylällä, jonne on matkaa 12 km. Matka Lappeenrantaan on kohtuullinen, 25 km. Kaupunkiin pääsee myös bussilla.

Leväsessä on muutama kunnan omistama tontti asuinrakentamista varten.

levasenseutu2Maatalousyrittäjiä ja palkkatyöläisiä kylässä on suurin piirtein yhtä paljon. Kylästä löytyy majoitus- ja ateriapalveluita tarjoava yritys, mökkivuokrausta sekä hieroja ja huonekalujen entisöijä. Paikalliset yrittäjät harjoittavat myös kaivinkone- ja metsäkoneurakointia, rakennus- ja remonttitöitä, kenttäsahausta ja höyläystä sekä myyvät maa-ainesta.

Yhteistä toimintaa järjestävät metsästysseura, martat ja kylätoimikunta. Naisille on tarjolla ohjattua jumppaa.

Luontokohteina Karvajalanjoki ja Suolahti

Onkikilpailut
levasenseutu23Alueen luontoon voi tutustua Karvajalanjoen luontopolulla Haikolassa. Jokea myötäilevällä riistanhoito- ja retkeilyalueella on laavu ja kilometrin verran pitkospuita. Reitti soveltuu osittain pyörätuolille ja lastenrattaille.

Lintuihin tutustuu parhaiten Suolahdella, joka sijaitsee lähellä kylän keskustaa. Lahdella on nähty mm. kaulushaikara ja siellä pesii joutsenia.