Rehulan seutu

rehulaRehulan talousalue sijaitsee Pien- ja Suur- Saimaan välissä, vesistöjen syleilyssä. Asukkaita kylässä on noin 400.

Monilukuiset saaret ja vesistöjen runsaus ovat houkutelleet aluelle paljon vapaa-ajan asukkaita. Talousalueeseen kuuluvat Ahokkalan, Kuhalan, Rehulan, Pakkalan ja Saikkolan kylät. Suurin osa asukkaista työskentelee 20 km:n päässä Lappeenrannassa tai 10 km:n päässä Taipalsaaren kirkolla ja Saimaanharjulla.

Maanviljelyksen ja pienyritystoiminnan lisäksi Saimaan rannoilla on useita matkailuyrityksiä. Ne tarjoavat majoituspalveluita ja monipuolisia vapaa-ajan viettomahdollisuuksia, mm. kalastusretkiä Saimaalle.

rehula2Runsaiden vesistöjen johdosta suosituimpia harrastuksia ovat kalastus, veneily ja muu vesillä ja jäällä tapahtuva toiminta. Harjulan urheiluhallissa voi pelata sulkapalloa, biljardia ja joukkuepelejä. Lapsille järjestetään mm. urheilukoulua, jalkapalloa ja kaukalopalloa. Ympäröivässä luonnossa on loistavat mahdollisuudet sienestykseen ja marjastukseen. Upeat harjut houkuttelevat myös retkeilemään.

Martat ja kyläyhdistys toimivat aktiivisesti ja järjestävät mm. kesätoreja ja erilaisia tapahtumia.