Vehkataipale

vehkataipaleSuur-Saimaan upea luonto, kaupungin palvelujen läheisyys ja hyvä kylähenki saavat asukkaat viihtymään Vehkataipaleella. Vajaan 500 asukkaan kylän maamerkkejä ovat ennen talvisotaa rakennetut kanava ja pumppuasema. Kanava yhdistää Pien- ja Suur-Saimaan.

Lasten kasvuympäristö on turvallinen ja virikkeellinen. Kylässä on ryhmäperhepäiväkoti ja 40 oppilaan kyläkoulu, jonka tulevaisuus on turvattu. Koulun yhteydessä on kirjasto.

vehkataipale2Vehkataipaleen vireään alueeseen kuuluvat Niemisen, Märkälän, Viskarilan, Kattelussaaren, Kuikkalan, Kirvesniemen, Ampujalan ja Paarmalan kylät. Alueelle rakennetaan jatkuvasti lisää omakotitaloja. Saimaan rannoilla on lisäksi erittäin paljon vapaa-ajan asutusta. Lomakausina kylän väkiluvun arvellaan viisinkertaistuvan.

Vehkataipale sijaitsee Taipalsaaren itäosassa, 14 km:n päässä kirkonkylästä. Lähimmät palvelut löytyvät Lauritsalasta (11 km). Suurin osa asukkaista käy työssä Lappeenrannassa, jonne on matkaa 16 km. Maataloutta harjoitetaan enää muutamalla tilalla. Maatalouden on korvannut muu maaseudun pienyrittäjyys, kuten saha-, rakennus-, koneurakointi- ja matkailutoiminta. Kylällä käy kauppa-auto.

vehkataipal3Saimaan läheisyys tarjoaa asukkaille loistavat veneily- ja kalastusmahdollisuudet. Helppokulkuisilla mäntykankailla on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun, marjastukseen ja sienestykseen. Kyläkeskuksessa on jääkiekkokaukalo ja 1,5 kilometrin valaistu kuntorata. Hiihtoladut verkottuvat Vehkataipaleen koululta Pakkalan, Rehulan ja Niemisen kyliin. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön Päihänniemen virkistysalueella on hieno hiekkaranta ja grillikatos.

Yhteistä toimintaa järjestävät kyläyhdistys, martat, metsästysseura, kalastuskunnat ja näytelmäpiiri. Urheilullisemmasta toiminnasta vastaavat Taipalsaaren Veikkojen kyläosasto ja Kattelussaaren Dynamon jääkiekkoilijat ja jalkapalloilijat. Kyläyhdistys järjestää vuosittain mm. juhannusjuhlat ja uudenvuoden vastaanottajaiset.