Solkei

Digital StillCameraSolkeissa perinteinen kylämiljöö yhdistyy Suur-Saimaan kauniiseen luontoon. Solkeinlahden pohjukassa sijaitsevalle kylälle ovat tyypillisiä Saimaan lukuisat lahdet, kallioniemet ja rehevät rantaluhdat. Maalaismaiseman läpi kiemurtelee vanha maantie, jonka varsia elävöittävät kivikkoiset pelto- ja niittylaikut. Solkei on valittu sekä maisemallisesti että kulttuurihistoriallisesti valtakunnallisesti arvokkaaksi ympäristöksi.

Solkein talousalueen muodostavat Solkein, Pönniälän, Kurhilan ja Kivistön kylät. Asukkaita alueella on noin 150, kesäisin väkiluku moninkertaistuu. Kunnalla on Solkein alueella useampia myytäviä tontteja.

Taipalsaaren kirkonkylälle on matkaa 19 km. Lähin taajama on 12 km:n päässä sijaitseva Savitaipaleen kirkonkylä, jonne järjestetään asiointikäyntejä kerran viikossa. Lappeenrantaan pääsee koulupäivisin linja-autolla, matkaa kertyy 30 km. Kauppa-auto käy kylällä kerran viikossa, jäätelöauto kerran kuussa.

Maatalousyrittäjien lisäksi alueella on rakennus- ja korjaamoalan yrittäjiä sekä taksi. Matkailualan yrittäjä järjestää tasokkaita majoitus- ja ohjelmapalveluita Saimaan rannalla.

Urheilutalo toiminnan keskus

Digital StillCameraKylätoiminnan keskus ja yhdistysten kokoontumispaikka on urheilutalo, jossa on kirjaston sivupiste sekä kuukausittainen terveydenhoitajan vastaanotto.

Kylätoimikunta, urheiluseura, nuorisoseura, metsästysseurat, kalastuskunta ja martat järjestävät yhteisiä tapahtumia, mm. joulujuhlia ja urheilutapahtumia. Yhteistoimintaa järjestää myös Taipalsaaren seurakunta.

Vesistöt ja kumpuileva maasto houkuttelevat ulkoilemaan

Ympäröivät vesistöt mahdollistavat kalastuksen ja veneilyn upeissa maisemissa. Uimaranta on erinomainen – hiekkapohjainen ja matalarantainen.

Kumpuilevat, marjaisat mäntykankaat houkuttelevat asukkaita ulkoilemaan. Vaihtelevassa maastossa harjualueella on valaistu pururata, jossa voi kesäisin lenkkeillä ja talvisin hiihtää. Liikkujien käytössä on sovittaessa myös näköalapaikalla sijaitseva matkailuyrityksen laavu. Kylän laitamilla sijaitsee Lappeenrannan palveluskoirayhdistyksen Haukkulaakso, jossa järjestetään palveluskoiratapahtumia ja -koulutuksia.

Ympäröivä luonto vesistöineen on Solkein talousalueen ehdoton valtti. Solkeissa on erinomaiset mahdollisuudet, elää, asua ja harrastaa kauniissa luonnonympäristössä