2013

Toiminta vuoden aikana

Perinteiset ystävänpäivän karaokeiltamat järjestettiin Kylätuvalla 16.2.2013. Tapahtumassa esiintyi mm. Äitsaaren Sonnikuoro ja lauluyhtye Hemaisevat Hiehot. Kyläyhdistys tarjosi kahvia ja pientä naposteltavaa.

Kevään tanssiretki Iitiän lavalle oli määrä järjestää 11.5. mutta retki ei toteutunut osanottajapulan takia.

Osallistuimme tänäkin vuonna kylien väliseen kävelykilpailuun. Tällä kertaa suorituksia kertyi hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna, 4 837 (4 959, ero -122).

Keväiset siivoustalkoot järjestettiin sekä Hännilässä että Kylätuvalla. Molemmissa paikoissa siivottiin pihaa ja ympäristöä sekä myös sisätiloja. Kylätuvalla hävitettiin mm. tarpeetonta kalustoa ja vanhoja pulpetteja jaettiin veloituksetta halukkaille.

Kyläiltaa vietettiin Suikkalan lavalla lauantaina 13.7. Ohjelma rakentui totuttuun tapaan metsästysseuran luontopolun, saappaanheiton ja Paavon karaoken ympärille. Lapset saivat testata taitojaan villasukanheitossa ja paikalle saapunut Narisen miniheppa-perhe ihastutti nuorison lisäksi varttuneempaakin väkeä. Muutaman vuoden tauon jälkeen myös kylien välinen tietokilpailu palasi ohjelmaan. Voiton vei ylivoimaisesti Monnonkylän/Savilahden joukkue. Muusta ohjelmasta vastasivat mm. Mika Hammaren, Minna Nousiainen Toimentuvasta sekä Salme Muurikka joka esitteli Sininen Haapavesi- hanketta. Järjestelyihin osallistui kyläyhdistyksen lisäksi metsästysseura ja Rajun Äitsaaren osasto. Juontajana toimi Kimmo Tiilikainen. Illan kulut katettiin pääosin arpajaisilla.

Äitsaari-kierros toteutettiin paikallisten yrittäjien toimesta sunnuntaina 21.7. Kylätupa toimi Äitsaari-kierroksen yhtenä kohteena ja infopisteenä.

Kyläyhdistyksen mato-onkikilpailut järjestettiin Härskiän patotiellä 2.8.

Kyläyhdistyksen ja Rajun yhteinen talkooväen saunailta pidettiin 6.9. Kesärannan lomamajat tarjosi saunan ja kyläyhdistys pientä iltapalaa ja virvokkeita.

Tallinnan hotellimatka yhdessä Rajulaisten kanssa toteutettiin 1. – 2.11. Tällä kertaa yövyimme Hotelli Virussa ja yhteinen illallinen nautittiin Le Chateau –musketööri-ravintolassa. Retki on saavuttanut niin suuren suosion että tänä vuonna kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan!

Kyläyhdistys osallistui Hännilän seurojentalolla 16.11. pidettyjen Hirvi-iltamien järjestelyihin. Ilta alkoi hirvimiesten tarjoamalla keitolla ja jatkui kunnon iltamien tapaan pienellä ohjelmalla, arpajaisilla ja karaoketansseilla. Myös Raju osallistui järjestelyihin.

Erätulet ja joulurauhan julistus järjestettiin Hännilän kodalla 20.12. Kyläyhdistys tarjosi puuroa, makkaraa, glögiä ja pipareita.

Jäsenet

Yhdistyksessä on 109 henkilöjäsentä ja 19 perhejäsentä. Jäsenmaksuja kertyi yhteensä 1 413,00 euroa.

Saadut avustukset

Ruokolahden kunnalta saatiin yleisavustusta 150,00. Muita avustettavia hankintoja ei tehty vuonna 2013.

Muuta

Kyläyhdistys vuokraa astiastoa pientä korvausta vastaan. Tuloja astiastosta saatiin 172,50 euroa. Astiastoon hankittiin joitakin täydennysosia kirpputoreilta.

Kylätuvalla järjestettiin vuoden aikana useita kokouksia. Metsästysseuran sisäampumarata on talvikaudella aktiivisessa käytössä. Kylätuvalla kokoontuu myös jumpparyhmä ja kuntosalilaitteillakin on satunnaisia käyttäjiä. Kyläyhdistys huolehtii kylätuvan yleissiivouksesta.

Kokoukset ja tiedotteet

Kyläyhdistyksen yleiset kokoukset pidettiin 25.4. ja 9.12. Hallitus kokoontui kaksi kertaa. Kylätiedotteita julkaistiin yksi.

Tilikauden tulos

 Tilikauden ylijäämä on 1 305,28 €.

Toimihenkilöt 

Puheenjohtaja:  Sirpa Monto

Varapuheenjohtaja: Erja Liukka

Sihteeri/rahastonhoitaja: Ritva Varis

Muut johtokunnan jäsenet: Olavi Hannula, Hanna Kivioja, Elina Ronkonen, Pekka Niemeläinen, Oiva Jäppinen ja Rauno Savolainen

Varajäsenet: Jouko Savolainen ja Risto Ronkonen

Tilintarkastajat:

Raimo Kuosma (Riitta Kuosma) ja Reijo Hänninen (Helena Sikiö)