2011

 

Toiminta vuoden aikana

Vuoden 2011 toiminta käynnistyi Kylätuvalla pidetyllä Ystävänpäivän karaokeillalla lauantaina 12.2.2011. Paikalle kertyi mukava joukko innokkaita laulajia. Karaokelaitteet lainattiin Jouko Savolaiselta.

Tanssiretki Kiteen Pajarinhoviin järjestettiin 16.4. Retki sai suuren suosion ja  linja-auto täyttyi hyväntuulisista saarelaisista. Bussin vuokrasimme Kyytibussit Oy:ltä ja turvallisesta kyydistä vastasi Hanna Kivioja.  

Osallistuimme aikaisempien vuosien tapaan kylien väliseen kävelykilpailuun. Suorituksia keräsimme 81 enemmän kuin edellisenä vuonna, kaikkiaan suorituksia kertyi 4818. Sijoituksemme oli viides. 

Siivoustalkoot kuuluvat kevään ohjelmaan. Siivosimme Kylätuvan ja Hännilän seuratalon pihat sekä keräsimme roskia pois teiden varsilta pitkin kesää. Kylätuvan vinttiä raivattiin kesällä ja kalusteita pestiin kirpputoria varten. 

Talkooväen saunailta pidettiin tänä vuonna Kesärannassa 1.6. Tilat saimme käyttöömme veloituksetta, kaunis kiitos omistajille. Tapahtumaan osallistui ennätysmäärä talkoolaisia kyläyhdistyksestä ja Rajusta. Kyläyhdistys tarjosi iltapalaa, virvokkeita ja kahvia.  

Äitsaari-kierros järjestettiin 24.7. ja kylätupa toimi infopisteenä. Kyläyhdistys järjesti ilmoituskulujen kattamiseksi arpajaiset. Palkinnot saatiin lahjoituksena kierrokseen osallistuvilta kohteilta. Samalla myytiin kylätuvan vintiltä vanhaa koulun aikaista kalustoa. Kylätuvalla oli myös useita muita myyjiä sekä perhosaiheisia luontoesityksiä.  

Kyläilta järjestettiin Suikkalan lavalla 30.7. ja tähtiesiintyjäksi onnistuimme saamaan tangokuningas Saska Helmikallion. Perinteisen kyläillan ohjelma noudatteli vanhaa kaavaa ja järjestelyistä vastasivat kyläyhdistyksen lisäksi Raju ja metsästysseura. Illan kulut katettiin arpajaisilla joiden perustana olivat pääosin lahjoituksina saadut hyvät palkinnot. Mm. luontopolku, saappaanheitto ja Paavon karaoke keräsivät Suikkalaan reilusti edellisvuosia enemmän kävijöitä. 

Mato-onkikilpailut pidettiin Härskiän patotiellä 5.8. Järjestelyistä vastasivat Oiva Jäppinen ja Pekka Niemeläinen.  

Rajun kanssa yhteinen hotellimatka Tallinnaan ajoittuu perinteisesti pyhäinpäivän seutuun, tänä vuonna 4. – 5.11.2011. Matkan suosio yllätti järjestäjät ja lisäpaikkoja varattiin sitä mukaa kun lähtijämäärä kasvoi. Raju ja Kyläyhdistys osallistuivat matkan kustannuksiin ja yhteinen illallinen nautittiin ravintola Maikrahvissa. 

Karaoketanssit pidettiin hirvipeijaisten yhteydessä Hännilässä 19.11. Hoidimme järjestelyt yhdessä hirvimiesten ja Rajun kanssa. Paavon vetämien karaoketanssien lomassa oli pientä ohjelmaa, kuten kunnon iltamissa kuuluukin olla. Illan kulut katettiin arpajaisilla.  

Erätulet Hännilän kodalla järjestettiin 18.12. Paikalla oli runsas joukko kyläläisiä ja lumen vähyydestä huolimatta tunnelma oli jouluinen. Kyläyhdistys tarjosi puuroa, glögiä, pipareita ja makkaraa.  

Jäsenet 

Yhdistyksessä on jäsenmaksun maksaneita jäseniä 121 ja jäsenmaksuja kertyi 605 euroa.

Saadut avustukset          

Kunnalta saatiin toiminta-avustusta yleiskuluihin 60,00 ja siivoustempauksiin 50,00. Kylätoiminta-avustuksilla maksettiin Kylätuvan lattioiden kunnostus. 

Muuta

Kyläyhdistys vuokraa pientä korvausta vastaan astiastoa ja liinoja. Saaduilla tuloilla pyritään pitämään astiasto kunnossa. Astiastoa vuokrattiin joitakin kertoja vuoden aikana.

Kylätupaa käytetään mm. erilaisten kokousten pitopaikkana. Jumppapiiri kokoontui kylätuvalla talvikautena ja mm. ampujat käyttävät sisärataa säännöllisesti. Kylätuvalla on kaikkien vapaasti käytettävissä vanhan kuntosalilaitteen lisäksi nyt myös soutulaite. Kylätupaa varattiin myös yksityistilaisuuksiin. Kylätuvan yleissiivouksesta vastaa yhdistyksen palkkaama siivooja.

Kokoukset ja tiedotteet

Kyläyhdistyksen yleiset kokoukset pidettiin 02.05. ja 29.11. Hallitus kokoontui kaksi kertaa. Kylätiedotteita julkaistiin yksi.

Tilikauden tulos 

Tilikauden alijäämä on 818,85 €. 

Toimihenkilöt  

Puheenjohtaja                     Sirpa Monto

Varapuheenjohtaja             Erja Liukka

Sihteeri/rahastonhoitaja      Ritva Varis

Muut johtokunnan jäsenet:

Olavi Hannula, Hanna Kivioja, Elina Ronkonen, Pekka Niemeläinen, Oiva Jäppinen ja       Rauno Savolainen 

Varajäsenet Jouko Savolainen ja Risto Ronkonen

Tilintarkastajat: Raimo Kuosma (Riitta Kuosma) ja Reijo Hänninen (Helena Sikiö)