2014

Toiminta vuoden aikana

Toimintavuosi oli suunniteltu käynnistettäväksi pilkkikilpailuilla mutta yhteensattumien vuoksi tapahtuma jäi järjestämättä.

Kyläkaraoke järjestettiin lauantaina 3.5. yhteistyönä Kahvila Hertan kanssa ja tapahtumapaikkana oli vappuasuun puettu navetan vintti. Kahvila Hertan väki tarjosi kahvit ja kyläyhdistys pientä naposteltavaa ja grillimakkaraa. Koleahko kevätsää hieman verotti tapahtumaa mutta siitä huolimatta paikalla oli mukava joukko laulajia.

Osallistuimme kylien väliseen kävelykilpailuun ja sijoituimme neljänneksi. Suorituksia kertyi 4532 mikä on n. 300 vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Kevään siivouspäivä Kylätuvalla pidettiin 28.4. Samalla suunniteltiin ison luokan ehostamista maalaamalla. Tilasta poistettiin mm. liitu- ja ilmoitustaulu, paklattiin seinissä olevat reiät ja maalattiin seinät ja patterit. Projekti toteutettiin talkoovoimin ja tarvikkeet saatiin kunnalta.

Kyläilta Suikkalan lavalla järjestettiin 13.7. tälläkin kertaa yhteistyönä Rajun Äitsaaren osaston ja Metsästysseuran kanssa. Luontopolku tehtävärasteineen keräsi totuttuun tapaan ruuhkaksi asti osallistujia ja saappaanheiton sijaan tänä vuonna pääsi kokeilemaan heinäseipään heittoa. Lapsille oli tarjolla mm. poniajelua, leikkipiste ja kasvomaalausta. Toimentuvan Minna Nousiainen esitteli tuotteitaan lavalla ja Paavo laulatti kansaa terassilla. Kylien välisen tietokilpailun voiton vei tänä vuonna Hännilä. Illan kulut katettiin arpajaisilla ja kahvion/grillin tuotoilla.

Suoramyyntitapahtuma Äitsaari-kierros järjestettiin sunnuntaina 20.7. ja kylätupa toimi yhtenä kohteena ja kierroksen info-pisteenä.

Tämän vuoden tanssiretki suuntautui Puumalaan Siltakemmakoihin ja tapahtumapäivä oli 1.8. Retki järjestettiin yhdessä Rajun Äitsaaren osaston kanssa.

Keväällä pitämättä jääneet pilkkikilpailut korvattiin mato-onkikilpailuilla ja ne pidettiin Härskiän patotiellä 15.8.

28.9. kyläyhdistys osallistui Kahvila Hertan sadonkorjuutapahtumaan järjestämällä kahvion.

Hotellimatka Tallinnaan toteutettiin 24. – 26.10. aikaisemmasta poiketen siten, että perillä oltiin kaksi yötä. Majoituimme hotelli Viruun ja yhteinen illallinen nautittiin Pippurisäkissä. Kokeilu sai hyvän vastaanoton vaikkakin osaltaan myös hieman vähensi osallistujia.

Rajun Äitsaaren osasto vietti 80-vuotisjuhliaan Hännilän talolla 15.11. Samassa yhteydessä järjestettiin myös hirvi-iltamat. Raju tarjosi tanssit Muistelo-orkesterin tahdissa, hirvimiehet keiton ja kyläyhdistys järjesti arpajaiset.

Erätulet järjestettiin jouluisena puurohetkenä yhdessä Kahvila Hertan kanssa sunnuntaina 21.12. Kahvila Hertta tarjosi puuroa ja kyläyhdistys glögiä, pipareita ja makkaraa.

Jäsenet 

Yhdistyksessä on 111 henkilöjäsentä ja 22 perhejäsentä. Jäsenmaksuja kertyi yhteensä  1 217,00 euroa.

Saadut avustukset

Ruokolahden kunnalta saatiin yleisavustusta 150,00 ja sekä kylätoiminta-avustuksen kautta maalaustarvikkeet ja kylätiedotteiden kopiointi.

Muuta

Kyläyhdistykselle kertyi vuokratuloja astiastosta ja muusta kalustosta 245,00. Astiastoon hankittiin täydennystä kirpputoreilta. Kylätuvalle hankittiin uusi sähköhella ja lahjoituksena saatiin kylmäkalusteita.

Vuoden aikana kylätuvalla pidettiin useita kokouksia ja järjestettiin muutama yksityistilaisuus. Talvikaudella metsästysseuran sisäampumarata oli ahkerassa käytössä ja jumpparyhmä kokoontui kerran viikossa. Myös kuntosalilaitteilla oli käyttäjiä ja muutama biljardinpelaajakin kirjasi käyntinsä kylätuvalla.

Puheenjohtaja ja sihteeri kävivät kuuntelemassa Etelä-Karjalan Kylät ry:n esittelyä kyläavustajatoiminnasta.

Kokoukset ja tiedottaminen

Kyläyhdistyksen yleiset kokoukset pidettiin 16.4. ja 7.12. Hallitus kokoontui kolme kertaa. Kylätiedotteita julkaistiin yksi ja tapahtumailmoitukset julkaistiin Uutisvuoksen seurapalstalla. Lisäksi Kyläyhdistys ylläpitää omia kotisivuja.

Tilikauden tulos

 Tilikauden ylijäämä on 201,97 €.

Toimihenkilöt

Puheenjohtaja: Sirpa Monto

Varapuheenjohtaja: Erja Liukka

Sihteeri/rahastonhoitaja: Ritva Varis

Muut johtokunnan jäsenet: Olavi Hannula, Hanna Kivioja, Elina Ronkonen,                 Pekka Niemeläinen, Oiva Jäppinen ja Rauno Savolainen

Varajäsenet:  Jouko Savolainen ja Risto Ronkonen

Tilintarkastajat:

Raimo Kuosma (Riitta Kuosma)  ja Reijo Hänninen (Helena Sikiö)