Etusivu

Siivoustalkoot Kauriansalmella la 25.4.2020 alkaen klo 9.
Omat haravat ym. työvälineet mukaan!
Yhteistyössä homma menee sujuvasti!

Tervetuloa mukaan!
___________________________________

Näytelmän esitykset on tältä keväältä valitettavasti peruttu korona-viruksen takia!Kauriansalmen kylät ry:n tarjoaa kaikille jäsenmaksun vuonna
2019 maksaneille vapaalipun Suomenniemen NS:n teatterinäytäntöön
”Käki kukkuu kostoa”.
Uudesta ajankohdasta informoidaan myöhemmin.
__________________________________

Kauriansalmen kylät ry:n jäsenmaksu 2020 on 5 €.
Jäsenmaksuja kerää Leena Hujala.
Kesäkauden avajaiset ja Metsätaitokilpailun tapahtuma ovat hyviä paikkoja tavoittaa eena.
Jäsenmaksun voi maksaa myös suoraan yhdistyksen tilille FI53 4165 1020 0163 34
___________________________

ILOISIA UUTISIA
VALOKUITU -hanke etenee!

Saimaan kuitu Oy alkaa toteuttaa valokuituverkkoa myös Suomenniemelle.
Kuitu tuodaan Partakosken tietä pitkin Luotolahdelleja Suomenkylään  jo syksyllä 2019!
Kesällä 2020 sitten jo Kauriansalmelle asti!

Jos sinulla ei vielä ole sopimusta ja haluat valokuidun tälle alueelle, toimi nopeasti. Ota yhteys liittymien myyjiin pikimmiten tai suoraan Saimaan kuituun Suomenniemi@saimaankuitu.fi
Katso tarkemmin sivulta Valokuitu!

 

 

 

 

 

 

 

Hankealue, jonka toteutus alkaa nyt!

________________________________________________________

Kauriansalmen Painalluksenmäellä seisoo Maisematorni ja laavu.   Painalluksen poluilla on luontoaiheisia opastetauluja. Sieltä löytyy myös täysimittainen Metsätaitorata. Henkiseen voimaantumiseen ohjaa Voimapolku.

Kartta liitteenä: Painalluksen polut

 ______________________________________________

 

KAURIANSALMEN KYLÄT KUTSUVAT SINUA
Kauriansalmen luonnonkaunis seutu on liikenteen pirteä solmukohta ja iloisten ihmisten kohtaamispaikka Suomenniemellä. Puhdasvetinen Kuolimo-järvi hallitsee seutua saarineen, niemineen ja lahtineen. Kuvankaunis Kuolimo tarjoaa tärkeän virkistyksen lähteen sekä reitin veneilijöille aina naapurikuntiin saakka.

käki

Kesällä 2008 valmistunut Kauriansalmen vierasvenelaituri palveluineen tarjoaa entistäkin paremmat mahdollisuudet nauttia vaikkapa kokopäiväretkistä Kuolimon aalloilla.
Tervetuloa!

Alueella asuu noin 200 suomenniemeläistä omakoti- ja rivitaloasunnoissaan ja kesäasutusta on sekä mantereella että saarissa. Kylätoiminta-alueen rivitalojen asunnoista on ollut kova kysyntä. Rivitaloasumisen mukavuus järvinäköalalla on omiaan vetämään uusia, tyytyväisiä asukkaita alueelle. Kirkonkyläntien varteen on rakenteilla uusi asuntoalue, kunnallistekniikka valmistui alueelle kesän 2012 aikana.

”Kauriansalmen kylät” ei tarkoita vain Kauriansalmea, Tapiosaaren seutua, vaan käsittää myös seuraavat kyläalueet: Hujalan kylä, Punkankylä, Halisen kylä sekä Väkkärä-Leppäniemi–alue Ristiinan rajan tuntumassa.

Kylien komeimpia nähtävyyksiä ovat luontokohteet Kurkvuori, joka on Suomenniemen korkein ”vuori”, sekä Louhtovuoren kalliomaalaukset Kurkisalmessa.

Uusimpana käyntikohteena Kauriansalmella on vuonna 2010 pystytetty Maisematorni, laavu ja tulistelupaikka Painalluksenmäellä. Tie sinne lähtee Kirkonkyläntieltä Hietakankaantien liittymän läheltä. Kun nouset tietä pienen matkaa löydät parkkipaikan, matkaa ylös tornille on noin 600 m. Kesäaikana ylös pääsee autollakin. Veneillä saapuvia varten on Kuolimon rannassa rantautumispaikka ja laituri, josta voi jalkaisin nousta tornille.
Tornille pääsee myös viitoitettuja  polkua pitkin Punkan-kylän suunnasta sekä Hietakankaantieltä. Reittien varrella on myös luontoaiheisia opastauluja, kannattaa käydä!


Liikenteen solmukohdassa Kauriansalmesta on Suomenniemen kuntakeskukseen 5 km. Ristiinaan matkaa on 20 km, Savitaipaleelle 30 km ja Mäntyharjuun 35 km. Lähin kaupunkikeskus Mikkeli on puolen tunnin ajomatkan päässä – Mikkeliin on matkaa 40 km, Kouvolaan 85 km ja Lappeenrantaan 75 km.

Vesitse Kauriansalmesta pääsee Suomenniemen kirkonkylän kautta Savitaipaleen kirkonkylään, Partakoskelle, Kärnäkoskelle sekä Orraintaipaleeseen.

Kommentointi on suljettu.