Etusivu

Hyvää Uutta Vuotta 2022!

Kauriansalmen kylät ry

Suomenniemen valokuituverkko vaihe 4:n kartoitus on alkanut.

Suomenniemen valokuituverkon rakentaminen on mahdollista edetä vaiheessa 4 Partakoskentieltä Saramäkeen, Lahnasaloon, Jukaraan, Liiansaareen, Laamalansaareen ja Houtunsaareen. Vaiheen 4, kuten aiempien vaiheiden toteutuminen edellyttää sitä, että alueella on riittävästi valokuituverkkoon liittyjiä, ja että hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen.

Suomenniemen valokuituverkon vaiheen 3 alueen kartoitus etenee

Suomenniemen valokuituverkkoa on mahdollista laajentaa vaiheen 3 hankkeessa valtateiden 13 ja 15 välille sekä niiden lähialueille. Alueelta on kartoitettu kesän 2021 aikana, ketkä kiinteistöjen omistajat haluavat liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon.

Suomenniemen valokuituaktiivit ovat ottaneet yhteyttä alueen kiinteistöjen omistajiin, ja kysyneet ovatko he kiinnostuneita ottamaan valokuituliittymän vai eivät. Kartoituksen yhteydessä ehdollisia liittymäsopimuksia on tähän mennessä koko alueella tehty jo 50, mutta lisää tarvitaan. Huomattava on myös se, että rakennettavaa aluetta voidaan joutua rajaamaan hakemusvaiheessa, kun on jo selvillä missä tulevat liittymät sijaitsevat, sillä julkisella tuella verkkoa voidaan rakentaa ainoastaan niille alueille, joilla on verkkoon liittyjiä.

Kiinteistöjen omistajien, jotka eivät ole vielä tehneet ehdollista liittymäsopimusta, tulee ilmaista halunsa liittyä rakennettavaan valokuituverkkoon tammikuun 2022 loppuun mennessä aikana ottamalla yhteyttä Saimaan Kuituun (www.saimaankuitu.fi), tai Suomenniemen valokuituverkon vaihetta 3 koordinoivaan Vuokko Pietarilaan, p. 040 573 3151 tai kartoitusta tehneeseen henkilöön.

Valokuituliittymän tuettu perushinta on sama kuin vaiheissa 1 ja 2, eli 1990 €. Lisätietoja oman kylän tilanteesta, erilaisista liittymistä, nopeuksista, maksuvaihtoehdoista ja muista liittymää koskevista asioista saa Suomenniemen valokuituaktiiveilta tai Saimaan Kuidusta. – Jos niin halutaan, vaiheen 3 valokuituverkon rakentaminen on mahdollista jo kesällä 2022.

____________________________________________

Jos kiinteistösi sijaitsee tällä alueella ja olet kiinnostunut, ota yhteyttä myyntiryhmään:
Vuokko Pietarila, Kauriansalmen kylät ry, 040 5733151, vuokko.pietarila@hotmail.fi
Outi Kauria, Kauriansalmen kylät ry, 050 5140161, outi.kauria@lomavakkara.fi
Antti Pakarinen, Suomenniemen aluejohtokunta, 040 7051764, antti.tapio.pakarinen@gmail.com
Matias Juopperi, matias.juopperi@hotmail.com
Venla Koskinen, 0500 600388
Raimo Laitinen, Kauriansalmen kylät ry, 040 5733170, raimo.laitinen@hotmail.fi
Taisto Hirvonen, Kauriansalmen kylät ry, 050 3890987, taisto.hirvonen@esedu.fi
Leena Hujala, Kauriansalmen kylät ry,050 3270088

Katso lähemmin sivulta Valokuitu.
____________________________________________________________

Tervetuloa Suomenniemen Kauriansalmelle.
Suomenniemi sijaitsee valtatien 13 varrella välillä Lappeenranta-Mikkeli, kirkasvetisen Kuolimo-järven maisemissa!

Kauriansalmen kylät ry on rakentanut Maisematornin talkoilla kesällä 201o ja vastaa sen ylläpidosta. Jos haluat tukea toimintaa, voit jättää lahjoituksesi tornissa olevaan keräysputkeen. Jos näin teit, kyläyhdistys kiittää.

Maisematornille ja laavulle pääsee autolla perille ja siellä on muutama parkkipaikka. Tie ylös on aika jyrkkä. Tien alapäässä on myös hyvä parkkipaikka, josta matkaa tornille on noin 600 metriä. Reippailuhenkiset kävijät voivat valita tämän vaihtoehdon.
Polkuja voi kiertää omatoimisesti, polkukartan voi tulostaa mukaansa tästä.
Laavulla on tulistelupaikka, polttopuita yhdistys on tehnyt talkoilla.
Yhteisen viihtyvyyden ylläpitämiseksi toivomme, että tornilla ja sen ympäristössä toimitaan siististi, luontoa ja rakenteita kunnioittaen.

____________________________________________________________

Suomenniemen valokuituverkko vaihe 2:n (VT13 varsi ja Karkausentien itäinen pää) toteutus vuoden 2021 aikana,
katso tarkemmin sivulta Valokuitu.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Antti Pakarinen, Suomenniemen aluejohtokunta, 040 7051764, antti.tapio.pakarinen@gmail.com
tai sähköpostilla:
suomenniemi@saimaankuitu.fi


_______________________________________________________________

___________________________

Maisematorni ja laavu
Kasviretki Seppo Vuokon opastuksella
Tuomaan päivän jouluvaellus

_______________________________________

Kauriansalmen kylät ry:n jäsenmaksu 2021 on 5 €.
Jäsenmaksuja kerää Leena Hujala.
Jäsenmaksun voi maksaa myös suoraan yhdistyksen tilille FI53 4165 1020 0163 34

________________________________________________________

Kauriansalmen Painalluksenmäellä seisoo Maisematorni ja laavu.   Painalluksen poluilla on luontoaiheisia opastetauluja. Sieltä löytyy myös täysimittainen Metsätaitorata. Henkiseen voimaantumiseen ohjaa Voimapolku.

Kartta liitteenä: Painalluksen polut

 ______________________________________________

KAURIANSALMEN KYLÄT KUTSUVAT SINUA
Kauriansalmen luonnonkaunis seutu on liikenteen pirteä solmukohta ja iloisten ihmisten kohtaamispaikka Suomenniemellä. Puhdasvetinen Kuolimo-järvi hallitsee seutua saarineen, niemineen ja lahtineen. Kuvankaunis Kuolimo tarjoaa tärkeän virkistyksen lähteen sekä reitin veneilijöille aina naapurikuntiin saakka.

käki

Kesällä 2008 valmistunut Kauriansalmen vierasvenelaituri palveluineen tarjoaa entistäkin paremmat mahdollisuudet nauttia vaikkapa kokopäiväretkistä Kuolimon aalloilla.
Tervetuloa!

Alueella asuu noin 200 suomenniemeläistä omakoti- ja rivitaloasunnoissaan ja kesäasutusta on sekä mantereella että saarissa. Kylätoiminta-alueen rivitalojen asunnoista on ollut kova kysyntä. Rivitaloasumisen mukavuus järvinäköalalla on omiaan vetämään uusia, tyytyväisiä asukkaita alueelle. Kirkonkyläntien varteen on rakenteilla uusi asuntoalue, kunnallistekniikka valmistui alueelle kesän 2012 aikana.

”Kauriansalmen kylät” ei tarkoita vain Kauriansalmea, Tapiosaaren seutua, vaan käsittää myös seuraavat kyläalueet: Hujalan kylä, Punkankylä, Halisen kylä sekä Väkkärä-Leppäniemi–alue Ristiinan rajan tuntumassa.

Kylien komeimpia nähtävyyksiä ovat luontokohteet Kurkvuori, joka on Suomenniemen korkein ”vuori”, sekä Louhtovuoren kalliomaalaukset Kurkisalmessa.

Uusimpana käyntikohteena Kauriansalmella on vuonna 2010 pystytetty Maisematorni, laavu ja tulistelupaikka Painalluksenmäellä. Tie sinne lähtee Kirkonkyläntieltä Hietakankaantien liittymän läheltä. Kun nouset tietä pienen matkaa löydät parkkipaikan, matkaa ylös tornille on noin 600 m. Kesäaikana ylös pääsee autollakin. Veneillä saapuvia varten on Kuolimon rannassa rantautumispaikka ja laituri, josta voi jalkaisin nousta tornille.
Tornille pääsee myös viitoitettuja  polkua pitkin Punkan-kylän suunnasta sekä Hietakankaantieltä. Reittien varrella on myös luontoaiheisia opastauluja, kannattaa käydä!


Liikenteen solmukohdassa Kauriansalmesta on Suomenniemen kuntakeskukseen 5 km. Ristiinaan matkaa on 20 km, Savitaipaleelle 30 km ja Mäntyharjuun 35 km. Lähin kaupunkikeskus Mikkeli on puolen tunnin ajomatkan päässä – Mikkeliin on matkaa 40 km, Kouvolaan 85 km ja Lappeenrantaan 75 km.

Vesitse Kauriansalmesta pääsee Suomenniemen kirkonkylän kautta Savitaipaleen kirkonkylään, Partakoskelle, Kärnäkoskelle sekä Orraintaipaleeseen.