Tervetuloa Parikkalaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERALuonnonkaunis Parikkala on Etelä-Karjalan maakunnan ja Etelä-Suomen läänin pohjoisin kunta. Nykyinen Parikkalan kunta on muodostunut vuoden 2005 alusta lukien Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen kunnista. Parikkala sijaitsee valtakunnan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien rajoilla. Laatokalle, Euroopan suurimmalle sisäjärvelle on matkaa vain 35 kilometriä.

Laatokankarjalainen ilmasto, monimuotoinen kasvi- ja eläinlajisto sekä kauniit harju- ja järvimaisemat tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn ja luonnontarkkailuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAParikkala on erityisen tunnettu monista lintujärvistään ja Siikalahden luonnonsuojelualueesta, joka on Sisä-Suomen merkittävin lintukosteikko. Lukuisat kosteikkoalueet, toimivat retkeilyreittiverkostot sekä vireät kylät houkuttelevat luonnon rauhasta ja kauniista maisemista nauttivia matkailijoita Parikkalaan.

Kulkuyhteydet Parikkalaan ovat hyvät. Parikkalan halki kulkevat Helsinki-Joensuu rautatie sekä Helsinki-Joensuu valtatie 6, jotka molemmat haarautuvat Parikkalasta myös Savonlinnan suuntaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Illaksi kalaan
Parikkalan kunnan asukasluku oli vuonna 2005 noin 6300. Parikkalan kunnassa on peruskoulujen lisäksi myös lukio. Monipuolisten ja tasokkaiden palvelujen ansiosta Parikkala toimii koko alueen talouskeskuksena. Yritystoiminta on aktiivista ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Sivujen ylläpito
Parikkalan kylien sivuja ylläpitää Aune Ritola-Grahn, puh. 044-781 1266, aune.ritola(at)parikkala.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *