Kummunkylä

Vireä Kummun kylä sijaitsee nimensä mukaisesti kumpuilevassa maisemassa. Vaihtelevuutta ja luonnonkauneutta maisemaan tuovat suuri suoalue ja kirkasvetinen Pyhäjärvi. Lintutornista voi seurata 45 hehtaarin suuruisella karpalosuolla eläviä harvinaisiakin lintuja tai kääntää kiikarinsa Pyhäjärven aaltoiluun.

Lintutornin kupeessa on kyläläisten kokoontumistilakseen rakentama kelokota, jossa voi nauttia virvokkeita ja paistaa makkarat. Kodalla kyläläiset viettävät mm. uudenvuoden vastaanottajaisia.

Kummussa asuu paljon lapsiperheitä. Koulussa on kolme opettajaa ja oppilasennusteet ovat niin hyviä, että koulun toiminta jatkuu vielä vuosia. Uudetkin perheet ovat Kumpuun tervetulleita!

Runsaasti toimintaa
Läheiset suuret saloalueet ja kalaisa Pyhäjärvi tarjoavat metsästäjille ja kalastajille mahtavat harrastuspaikat. Metsäautoteillä on hyvä lenkkeillä. Talvisin kylän läpi kulkee vaihteleva hiihtoreitti ja syksyisin karpalosuo tarjoaa marjastajalle turvallisen marja-aitan. Sisäliikuntatilat löytyvät 5 kilometrin päästä Niukkalasta. Kouluikäisille lapsille on tarjolla sählykerhoa ja perheen pienimmille vaikkapa muskaria.

Niukkalaan kauppaan ja pankkiin on matkaa 5 km. Imatralle ja Savonlinnaan matkaa on alle 100 km.

Kummun kyläyhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja pyrkii säilyttämään kylän vireänä ja aktiivisena. Perinteisiin toimintoihin kuuluvat mm. pilkki- ja hiihtokilpailut sekä uudenvuoden juhla kelokodalla. Toimien tukena on laajamittainen kyläsuunnitelma.

Kumpuilevilta rinteiltä saattaa löytyä unelmatontti myös sinun ja perheesi elämänlaadun kohottamiseen. Keskellä kauneinta Karjalaa ja kuitenkin alle neljän tunnin matka Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tee unelmistasi totta – muuta kimpsuinesi Kumpuun!

Kummunkylän uudet kotisivut avattu helmikuussa 2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *