Melkoniemi

melkoniemi4  Melkoniemen ja Peruspohjan kylät sijaitsevat kauniin Simpelejärven länsirannalla. Maatalousvaltaisissa kylissä on noin 250 asukasta. Simpelejärven rannoilla ja saarissa on lisäksi paljon kesäasutusta.

Parhaat harrastusmahdollisuudet löytyvät vaihtelevasta luonnosta. Simpelejärven rantapelloilta maasto nousee korkeiksi mäiksi ja rehevät lehdot muuttuvat kangasmetsiksi. Luontoon pääsee tutustumaan retkeilyreiteiltä, joista tunnetuin on Pöröpeikonpolku. Jylhissä maisemissa kulkevan polun varrella on laavu ja jopa varaussauna. Retkeilijän kannattaa kivuta myös Äijön vuorelle, jonka laelta on hienot näkymät Simpelejärvelle. Vuoressa on myös luolastoja.

Luonnossa harrastaen

melkoniemi3Metsästyksestä kiinnostuneet löytävät samanhenkistä seuraa Melkoniemen Riistasta. Hirvien lisäksi metsästetään sorsia, jäniksiä, kettuja, majavia ja karhuja. Metsästysseura järjestää myös ampumakisoja. Kalastusta harrastetaan paljon. Simpelejärvestä saa verkoilla muikkua – ja tietysti kuuluisaa Simpeleen siikaa. Uistelemalla saa pääasiassa haukea, ahventa, kuhaa ja taimenta. Myös sienestykseen ja marjastukseen on kylällä erinomaiset mahdollisuudet.

Jalaslammin koulu ja päiväkoti toimivat lukukauden loppuun. 15 km:n matka Särkisalmelle ja 20 km Parikkalaan sujuu hyväkuntoista päällystettyä tietä, Simpeleelle vievä tie on sorapintainen (matkaa 15 km). Lähin kaupunki on Imatra, 65 km. Savonlinnaan matkaa on 70 km. Parikkalaan pääsee bussilla. Lähes kaikkialla kylässä on saatavissa 2Mb laajakaistayhteys.

melkoniemi2Kalakeitolla
Melkoniemeläisten maatilojen päätuotantosuuntia ovat viljanviljely, maidon- ja naudanlihantuotanto, mutta kylässä harjoitetaan myös villisikatarhausta, tomaatin ja mansikan kasvatusta sekä maatilamatkailua. Pienehköt peltolohkot sijaitsevat järvien rannoilla, mäkien välissä. Melkoniemessä on metsäkone- ja kaivinkoneyrittäjiä, puun sahausta ja höyläystä, pitopalvelu, konekorjaamo, rakentajia, kodinhoitoa ja taksi.

Asumaan maaseudun rauhaan?

melkoniemiKylässä on myynnissä muutamia yksityisten tontteja ja joitakin Parikkalan kunnan tontteja.

Jos suunnittelet muuttoa luonnon rauhaan, tervetuloa käymään! Ajele rauhallisesti Simpeleen kirkolta Peruspohjaan ja ihastele maisemia. Kierrä Pöröpeikon polku, keitä nokipannukahvit ja paista makkarat. Jatka Melkoniemen kautta Särkisalmelle. Kun ihastut kylään, soita 050 3840 613!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *