Mikkolanniemi

mikkolanniemiViehättävä ja vireä kylä on panostanut yhteiseen toimintaan ja retkeilymahdollisuuksiin. Reilun 100 asukkaan kylässä on toimintakeskus, jossa kyläyhdistys järjestää runsaasti tapahtumia ympäri vuoden. Kuuluisaksi Mikkolanniemi on tullut maailman pienimmistä joulumessuistaan, joiden tunnelmaa kehuvat kävijät ja kädentaitajat yli maakuntarajojen.

Mikkolanniemi sijaitsee Pien-Rautjärven itäpuolella lähellä valtakunnan rajaa. Parikkalan kuntakeskukseen matkaa on 35 km, Savonlinnaan 70 km ja Punkaharjulle 30 km.

Retkeilijän paratiisi
Kylää on sanottu retkeilijän paratiisiksi, sillä luonto on upea ja retkeilijän tarpeisiin on rakennettu retkeilyreittejä, joiden pituus vaihtelee 3-16 km:n välillä. Reittien varrella voi tutustua seudun historiaan kuppikivineen ja upeaan luontoon Tervakummun kodalta on huikeat näkymät Pien-Rautjärvelle ja Tarassiinlahden lintutornista voi tarkkailla linnustoa.

Retkeilypolut lähtevät toimintakeskuksen kupeesta. Toimintakeskuksessa on mahdollista järjestää tilaisuuksia ruokailuineen ja ohjelmapalveluineen. Noin 20 hengen ryhmät voidaan majoittaa täyden palvelun periaatteella. Keskuksessa on myös nettipointti.

Luontoa ja yhteistoimintaa
Avarassa kulttuurimaisemassa asuu välittömiä, iloisia ja vieraanvaraisia ihmisiä. Kylätoiminnan lisäksi voi harrastaa metsästystä, kalastusta ja retkeilyä. Talvella kylällä kulkee hyvä latuverkosto ja myös ratsastusmahdollisuudet ovat hyvät. Urheilukentällä voi pelata jalka- ja lentopalloa.

Kylällä toimii muutama karjatila, ravitalli sekä autokorjaamo. Lomamökkejä on vuokrattavana. Myös uudet asukkaat ovat tervetulleita.

Mikkolanniemelle voi tulla nauttimaan ympäri vuoden luonnon hiljaisuudesta tai lintujen laulusta. Ulkoilun jälkeen rentoutumisen varmistaa vaikka kuuma sauna ja avantokylpy.

1 thought on “Mikkolanniemi

  1. Mikkolanniemellä on isäni äidin synnyinpaikka, Anttosen tila, josta tosin jäljellä enää navetan luonnonkivistä muurattu kivijalka metsän keskellä. Erittäin kaunista seutua! ♡ Joka kesä vierailemme mieheni kanssa näillä seuduilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *