Kannas

kannas4   Kannaksen maatalousvaltainen kylä sijaitsee 7 km:n päässä Parikkalan keskustaajamasta. Nähtävyyksistä tunnetuin on maan paras lintujärvi Siikalahti. Siikalahdella retkeillessään voi samana päivänä havaita jopa yli 100 lintulajia.

Maan paras lintujärvi, Siikalahti

kannas3Kannas sijaitsee Simpelejärven rannalla. Asutusta alueella on ollut jo 6000 vuotta. Toisin paikoin mäkinen, kumpuileva maasto vaikeutti maanviljelyä, mutta Kannaksessa oli jo 1700-luvulla paljon kaskea ja paljon karjaa. Peltopinta-ala lisääntyi huomattavasti 1930-luvulla, jolloin Simpelejärven vedenpintaa laskettiin.

Vedenpinnan laskun yhteydessä syntyi Siikalahti, jonka mataluus ja rehevyys takaa hyvät pesintämahdollisuudet useille lintulajeille. Sisä-Suomen parhaaksi lintukosteikoksi ja maan parhaaksi lintujärveksi Siikalahden nostaa sopiva sijainti lintujen muuttoreitin varrella. Lahdella on vipinää huhtikuusta marraskuulle ja parhaina lintuaikoina paikalla on lintuopas. Siikalahti on ollut luonnonsuojelualue 1980-luvulta.

Siikalahti Metsähallituksen sivuilla

Maataloutta ja yritystoimintaa

kannas2Rasvaniemen kylämaisemaa
Kannaksen kylässä on 200 asukasta. Päivähoitopaikkoja on yksi, koululaiset kulkevat jatkossa Parikkalaan. Alueella sijaitsee myös Parikkalan rajanylityspaikka.

Asukkaat voivat liittyä vesiosuuskuntaan ja ottaa laajakaistayhteyden. Osa ihmisistä käy palkkatöissä kylän ulkopuolella. Yrittäjistä suurin osa on maanviljelijöitä, mutta kylältä löytyy myös lihan palvaamo, hunajantuottajia ja pihapuun kaatoihin erikoistunut yritys sekä palvelutaksi. Apua saa myös maansiirto-, rakennus- ja puusepäntöihin sekä koneurakointiin.

Toimintaa toiveiden mukaan

kannasKesäteatterissa lainattiin tulitikkuja
Kylässä toimivat martat, kaksi metsästysyhdistyksiä ja kyläyhdistys, joka järjestää toiveiden mukaan, mm. kesäteatteria, pilkkikisoja ja ruskaretkiä. Liikuntapaikoista eniten ovat käytössä Kaukolan koulun kenttä ja liikuntasali. Luonnossa retkeilevän kannattaa käydä Hyypiän vuorella ihailemassa puusta veistettyjä karhuja.

Kannaksen kumpuilevissa maastoissa voit kokea Karjalan kauneimmillaan. Luontoon voi tutustua pyöräillen tai patikoiden. Kylätiellä kättään heiluttelevat alkuasukkaat todistavat, että olet tervetullut myös asumaan. Kylällä on myytävänä tontteja.

Kannaksen tontit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *