Saarenkylä

Saaren kirkonkylän kumpuilevassa maisemassa asuu noin 110 henkilöä. Lähimmät palvelut; kauppa, koulu, apteekki ja terveysasema sijaitsevat 6 km:n päässä Akonpohjan keskustassa. Parikkalan kuntakeskukseen matkaa on 28 km ja lähimpään kaupunkiin, Savonlinnaan, 75 km.

saarenkylä2 Kuva Jouko Tykkyläinen
Saarenkylän tunnetuin maamerkki on komea kirkko, jonka vieressä on kaunis hautausmaa kappeleineen. Hautausmaan parkkipaikalta johtaa polku korkealle Vaaranmäelle, jonka maisematornista avautuvat upeat näkymät ympäri kylää. Tornin juurelle kyläläiset ovat rakentaneet kodan ja laavun, joten luontoretkellä voi viettää vaikka koko päivän.

Kesäisin kyläläiset viihtyvät uimarannalla, jonka yhteydessä on rantalentopallokenttä, hyvä matonpesupaikka ja venevalkama. Matonpesussa uuvahtaneet voivat levähtää laavulla. Kiiverintien hevosajoneuvomuseossa on nähtävissä vanhoja hevosajoneuvoja ja työkaluja. Kunnan omistamaa Rantamajaa ja rantasaunaa voi vuokrata yhteistilaisuuksiin.

saarenkyläNäkötornilta avautuu komea maisema. Kuva Jouko Tykkyläinen
Maatalouden harjoittajien lisäksi kylässä on muutamia yksityisyrittäjiä.

Saarenkyläläiset harrastavat kuntoilua ja ulkoilua sekä metsästystä ja kalastusta. Vireä maa- ja kotitalousseura järjestää retkiä, konsertti- ja teatterimatkoja sekä kyläiltoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *