Info

Vainikkala on noin 400 asukkaan maaseutukylä, joka sijaitsee aivan Venäjän rajalla. Sijainniltaan Vainikkala on loistavassa paikassa idän ja lännen välissä; autolla pääsee Lappeenrannan keskustaan noin 30 minuutissa, Imatralle 45 minuutissa ja Helsinkiin noin 3 tunnissa. Yhtä nopeasti pääsee junalla Venäjälle Viipuriin 30 minuutissa ja Pietariin 1,5 tunnissa.

Vainikkala on merkittävä rautatieliikenteen rajanylityspaikka, ja ainoa Suomen ja Venäjän välinen asema, jonka kautta kulkee säännöllinen henkilöjunaliikenne Pietariin ja Moskovaan. Vainikkalan kautta kulkee vuosittain yli 400 000 junamatkustajaa. Kylä muistetaan myös Neuvostoliitolle maksetuista sotakorvauksista, joista valtaosa toimitettiin rajan yli Vainikkalassa.

Kylän asukkaita ja matkailijoita palvelee ravintola Ukko-Pekka, jossa on myös elintarvike- ja päivittäistavaramyyntiä, kirjastoauto sekä erilaiset harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat. Kaikille avoin minigolfrata, Pytinki-grillikatos, Hippo-hiihtomaa ja kesäteatteri luovat alueelle omaleimaisuutta, jota ei joka kylästä löydykään. Ei saa myöskään unohtaa luultavasti Suomen ensimmäistä lelulainaamoa, joka on perustettu juuri Vainikkalaan marraskuussa 2013. Kylän kauniit maisemat, luonnonrauha ja maaseutumainen leppoisuus kutsuvat tuntemattomiakin tutustumaan tähän entisen Lappeen pitäjän keskukseen.

Vaikka kylän maisemaa hallitseekin ratapiha, kylää ympäröi vaihteleva luonto metsineen, järvineen ja soineen. Alajoen ympäristöön on rakennettu retkeilyreitti ja laavuja. Vainikkalassa on myös Telkjärven alue, missä on havaittu 239 lintulajia. Harvinaisempia lintuja ovat ruskosuohaukka, sääksi sekä kaulushaikara. Kylän alueella voit bongata satakielen tai kuulla huuhkajan huhuilevan.

Vainikkala toivottaa tervetulleeksi uudet asukkaat! Kylästä löytyy niin vuokra-asuntoja kuin tonttejakin ja muutamia valmiita talojakin on myynnissä. Lisätietoja kylätoimikunnan puheenjohtaja Jaana Rikkinen etunimi.sukunimi(at)suomi24.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.