Kyläsuunnitelma vuosille 2005-2009

Vainikkalalle on tehty kyläsuunnitelma, joka valmistui toukokuussa 2005. Kyläsunnitelma perustui kyläläisille vuonna 2003 tehtyyn kyläkyselyyn, vireillä oleviin hankkeisiin sekä kylätoimikunnan laatimiin suunnitelmiin. Kyläsuunnitelma käsitti viisivuotiskauden 2005 – 2009 (1.5.2005 – 31.12.2009). Virallista suunnitelmaa ei ole sen jälkeen päivitetty.

Suunnitelman tavoitteena oli tehdä Vainikkalasta asuinpaikkana viihtyisämpi, siistimpi sekä houkuttelevampi uusille asukkaille sekä työpaikkoja tarjoaville yrityksille. Samaan aikaan kylän harrastusmahdollisuuksia parannettiin rakentamalla valmiiksi Vaella Vainikkalaan – Viihdy ja jää -hankkeessa määritellyt kohteet kokonaisuudessaan.

Kyläsuunnitelman paperipainos on käytännössä loppu. Voit ladata itsellesi pdf-kopion tästä linkistä. Suunnitelmasta saa hyvän käsityksen kylän palveluista ja tarjonnasta ennen kuin Lappeenrannan kaupunki päätti lakkauttaa Vainikkalan kyläkoulun vuonna 2011, jonka jälkeen muutkin palvelut ovat pikkuhiljaa hiipuneet. Nyt odotamme uutta lehteä kääntyväksi kylän historiakirjassa suuntana tällä kertaa ylämäki.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *