Lappeen Riento

Lappeen Riennon Vainikkalan kyläosasto on aktiivinen vainikkalalaisten ja lähiasukkaiden liikuttaja. Se järjestää monipuolista ulko- ja sisäliikuntatoimintaa eri ikäisille liikuntakerhojen, kilpailujen ja harjoittelun muodossa, sekä ylläpitää kylän latuverkostoa. Tässä on lyhyesti esitelty joitakin kyläosaston järjestämistä tapahtumista ja kisoista.

Ehkä kuuluisimpia kyläosaston järjestämiä tapahtumia ovat vuosittaiset Kylähullun kävelyt -tapahtuma sekä Räminää ja Pauketta -vestivaali kesäteatterilla.

Riento ylläpitää Vainikkalassa suuren suosion saavuttanutta hiihtomaata, joka lähistön grillikatoksineen, laavuineen, pukukoppeineen, kaukaloineen ja valaistune hiihtolatuineen tarjoavat upeat puitteet vaikka hienon koko perheen tai jopa oppilaitoksen kevättalven riehan järjestämiseen.

Muita vuoden vakiotapahtumia ovat muun muassa omat lasten hiihdot, talvirieha potkukelkkaralleineen, lasten kolmiottelut ja hassunhauska, useamman ”työntötyylin” kuulakisa.

Lapsille suunnattua viikoittaista toimintaa on tällä hetkellä jumppa, joka jatkuu naisten ja miesten jumpalla heti perään. Hieman varttuneemmalle väelle on tarjolla muun muassa lentopalloa ympäri vuoden.

Ahkeraan johtokuntaan kuuluu 12 jäsentä, jonka lisäksi kyläläisistä koostuva tuttu ja turvallinen talkooyhteisö mahdollistaa urheilu- ja talkootapahtumien moitteettoman järjestelyporukan.

Ai niin, mainittakoon loppuun että Vainikkalan kyläosastolla on ollut jo monena vuonna yksi tai jopa kaksikin punanuttuista valkopartaa taivaltamassa kylän jouluaattoillan hämärässä, jakamassa jouluiloa moneen perheeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.