Hallin pohjatyöt

Lyytikkälän urheilukentän kehittäminen 2-vaihe ”Liikunta/monitoimihallin rakentaminen” on käynnistynyt

Tiistaina 10.7.2012 pidettiin aloituskokous rakentamispaikalla. Kaupungin rakennusvalvonnasta oli kokousta pitämässä rakennusmestari Sakari Moisio sekä kyläyhdistyksestä vastaava mestari Mika Aalto ja Osmo Mikonsaari, Hannu Talonpoika ja pääsuunnittelija Kari Kymäläinen. Kokouksessa täytettiin aloituskokouspöytäkirja sekä käytiin läpi rakentamiseen liittyvät asiakirjat, rakentamislupaan liittyvät määräykset ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Aloituskokouksen pöytäkirja allekirjoitettiin ja niin rakentaminen voitiin aloittaa virallisesti.

Jo ennen aloituskokousta oli tehty paljon selvitystyötä liittyen monitoimihallin rakentamiseen. Tieto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta monitoimihallin investointihankkeen hyväksymisestä haetunlaisena saapui 24.4.2012. Rahoituksen varmistuttua voitiin aloittaa teknisten rakennekuvien ja suunnitelmien teko sekä rakennustarvikkeiden tarjousten kilpailutus eri toimittajilta. Tämä vei oman aikansa, nyt ovat kuitenkin tarvikkeiden toimittajat valittu tarjousten perusteella. Perustusten materiaalit toimittaa Starkki Oy ja runkopaketin, eristeet, vesikatteen sekä ulkovuorauksen Kastelli-talot Oy. Sisäpuoliset tarvikkeet valitaan, kun asia tulee ajankohtaiseksi, ulkopuolista ammattihenkilöstöä käytetään tarpeen mukaan, esim. sähkötyöt. Muuten työt tehdään kyläyhdistyksemme talkootyönä.

Tiistaina 17.7.2012 aloitettiin perustusten kaivu, ne olivat ensimmäiset varsinaiset talkoot monitoimihallin rakentamiseksi. Sitä ennen oli ajettu talkoilla Lemminkäisen murskevarastolta 60 mottia mursketta rakennuspaikalle. Torstaina 19.7. kaivettiin ja laitettiin vesijohto kaivolta hallille. Perustukset valettiin maanantaina 23.7.

Sitä ennen oli haettu traktoreilla tarvikkeita paikalle.

Keskiviikkona 25.7. rakennettiin imeytyskenttä jätevesille ja asennettiin umpivesisäiliö vessavesille. Tarkastajat hyväksyivät työn ja näin ollen voitiin peittää säiliöt ja kentät.

 

Torstaina 26.7. muurattiin sokkeliharkot paikoilleen.

Sen jälkeen kahtena iltana eristettiin ja täytettiin perustukset laatan valukuntoon.

Perjantaina 3.8. haettiin kaksi kuormaa styroksia ja verkot lattialaatan valua varten.

Torstaina 9.8. oli monitoimihallin laatan valutalkoot. Edellispäivänä olivat putkimiehet käyneet laittamassa meno- ja tuloputket paikoilleen, joten kaikilta osin paikat olivat valukunnossa. Traktorikäyttöisellä betonimyllyllä valumassa syntyi hyvin ja laadukkaasti.

 

Alkuvaikeuksien jälkeen kaikki sujui hyvin, talkoolaisiakin oli parikymmentä miestä hommissa. Lasermittalaitteet takasivat oikean ja tasaisen koron, talkoolaisten ammattitaito ja -ylpeys taasen takasivat hyvän työn laadun. Yksimielinen mielipide tehdystä työstä: se on siinä ja hyvä.

Talkooinnostus on ollut hyvä: talkoita on ollut aloituskokouksen jälkeen 11 kertaa. Paikalla on ollut yli kymmenen talkoolaista kerralla, jos on yleinen kutsu ollut. Sitten on ollut pienempiä talkoita, joihin on tarvittu vain muutamia talkoolaisia. Aina on paikalla ollut niin paljon talkoolaisia, että kyseiset talkootyöt on saatu hyvin tehtyä suunnitelmien mukaan. Jos talkooinnostus säilyy tällaisena, ja niin kyllä uskon, saamme kyllä MONITOIMIHALLIN pystyyn ja kaikkien käyttöön hyödyksi ja iloksi!

Talkooterveisin, Osmo