Kanava-areenan avajaiset

Juhlayleisöä

Kanava-areenan avajaiset pidettiin Lyytikkälän urheilukentällä sunnuntaina 12.2.2012 klo 13 – 15. Sää oli suosiollinen – alkuun paistoi jopa aurinko ja pakkasta oli reilut 10 astetta. Kyläläisiä sekä muuta yleisöä oli saapunut paikalle reilut 100 henkeä, joista yli puolet oli nuoria ja lapsia. Juhlatilaisuuden musiikista vastasi Penttilän Tero, joka toimi myös tilaisuuden kuuluttajana.

Tervehdyssanat lausui Saimaan kanavan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Osmo Mikonsaari ja tervetulotoivotusten jälkeen puheenjohtaja kertaili, kuinka oli tultu tähän päivään. Olihan hankkeen läpivieminen teettänytkin monenlaista hommaa!

Ennen varsinaisia rakennustöitä hoidettiin paperitöitä, Leader-hanke vaati mm. kyläyhdistyksen rekisteröinnin ja Lappeenrannan liikuntatoimen kanssa käytiin hyvässä yhteishengessä useampikin neuvonpito. Lisäksi hankkeelle piti saada Lappeen Riennon suostumus sekä selvittää rahoitusasiat eli oman ja käyttörahoituksen osuus rakentamisen aikana. Sitten oli vielä tärkein asia eli kustannusarvion tekeminen, minkä jälkeen hakemuspaperit toimitettiin Länsi-Saimaan kehitysyhdistykselle hankerahoitusta varten. Kun Leader-hankkeesta tuli myönteinen päätös, päästiin rakennushommiin toukokuun lopussa 2011. Talkootyöt aloitettiin vanhan kiekkokaukalon purkutöillä, jota seurasi vielä 22 muut talkoot. Talkoitten jälkeen hanke todettiin viedyksi päätökseen marraskuun loppuun mennessä. Viimeisenä urakkana oli sähköistys- ja valaistustyöt Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:n toimesta. Kaukalon nimestä pidettiin vielä nimikilpailu ja nimeksi valikoitui Kanava-areena.

Ilkka Oksman ja Osmo Mikonsaari kättelevät

Silkkinauhan leikkaus

Seuraavaksi kyläyhdistyksen puheenjohtaja toivotti tervetulleeksi areenan avajaisiin kutsutun liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksmanin, jota oli pyydetty tilaisuuteen leikkaamaan kiekkokaukalon huoltoporttien väliin asetettu silkkinauha. Puheenjohtaja antoi Ilkka Oksmanille muistoksi Kanava-areenan tarralla varustetun jääkiekon. Liikuntatoimenjohtaja kiitti saamastaan kutsusta ja oli kovasti otettu saamastaan huomiosta. Hän myös kiitti kyläläisiä hyvästä talkoohengestä, jonka ansiosta oli saatu paljon aikaiseksi. Hän sanoi myös liikuntatoimen olevan oikein mielellään mukana näin hyvissä hankkeissa osarahoittajana.

Sitten laitettiin mikrofonit syrjään ja päästiin itse asiaan eli lähdettiin leikkaamaan silkkinauha. Nauhanleikkuun jälkeen käteltiin vielä päälle ystävyyden, yhteistyön ja avunannon (YYA) merkiksi.

Tämän jälkeen puheenjohtaja ilmoitti, että areena on vapaasti kaikkien käytössä. Hetken kuluttua kaukalossa jo vilisikin luistelijoita miltei ruuhkaksi asti. Myös liikuntatoimenjohtaja kokeili luistellen jään kuntoa.

Seuraavaksi tilaisuudessa esiintyi Rajavartiolaitos kolmen rajavartijan voimin. Rajavartiolaitoksen ohjelmassa oli rajakoiran tottelevaisuusesitys ja käytössä olevan partioauton ja sen laitteiston esittely.

  

Riku Kallioniemi

 

Aina hyväntuulinen maaseutuasiamies Terttu Kivinen oli tyytyväinen näkemäänsä kiitellen kyläläisiä kahvikupposen äärellä. Muita tilaisuudessa vierailleita oli liikuntatoimen kenttäpäällikkö Juha Rojo, Saipan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sekä ”senaattori” Tapio Arola. Tapio Arola oli jo kesällä käynyt tutustumassa kohteeseen ja totesi, että on kyllä uskominen talkoohenkeen ainakin Lyytikkälässä. Riku Kallioniemi toi Saipan tervehdyksenä pelaajien nimikirjoituksilla varustetun jääkiekkomailan ja fleecepeiton.

 

Makkaranpaistoa

Talkoolaisetkin olivat runsaslukuisesti mukana, vaikka vasta edellisenä iltana oli kylvetty kesäiset talkoohiet pois. Urheilukentän majalle olivat kyläyhdistyksen naiset kattaneet pöydän runsaine antimineen – oli siinä sen seitsemää sorttia. Majan ulkopuolella oli vielä tarjolla kuumaa mehua ja makkaraa.

Lauran piruetti

 

Seuraava ohjelmanumero oli Laura Karhusen taitoluisteluesitys. Taitava nuori tyttö teki upean esityksen hyppyineen ja piruetteineen ja sai suuret suosionosoitukset. Kiitos Laura!

 

Kunniakirja ojennetaan Kyläpäällikölle

 

Tapahtuma huipentui, kun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Osmo Mikonsaarelle ojennettiin Saimaan kanavan kyläyhdistyksen myöntämä kyläpäällikön kunniakirja. Kunniakirjan ojensivat halausten ja kättelyiden kera kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Heini Turtiainen ja Kanavan osaston puheenjohtaja Hannu Talonpoika.

 

Päivä oli kaikin puolin oikein miellyttävä ja jääkiekkokaukalomme Kanava-areena on nyt virallisesti avattu! Seuraavaksi ei muuta kuin kokka kohti uusia haasteita!