Hallin sisätyöt

Marraskuu 2012

Sisätyöt alkavat

Liikunta/monitoimihallin rakentamisessa siirryttiin sisäpuolen töihin marraskuun alussa, ja talkoissa on käyty iltaisin pari kertaa viikossa. Marraskuussa talkooiltoja on kertynyt yhteensä 9.

Seinävilloitusta on tehty ja eristyspapereita laitettu seiniin. Kattoon on saatu valmiiksi katon jäykistyslaudoitus sekä sisäkaton ruodelaudoitus. Seinien vaakajuoksujen laitto on myös aloitettu. Tässä lasermittalaite on hyvä työväline – kyllä on kakskakkoset ojennuksessa seinällä. Talkooinnostusta on vieläkin riittänyt, vaikka talkoitakin on ollut melkein enemmän kuin laki sallii.

Sähköurakoitsija on valittu. Sähkötöiden ja tarvikkeiden toimittajaksi on valittu tarjousten perusteella Taipalsaaren Sähkö Oy. Kyläyhdistyksen talkoolaisia voidaan myös käyttää sähkötöissä apuna.

Homma  on siis hyvässä mallissa, kiitos kuuluu meille kaikille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Joulukuu 2012 – tammikuu 2013

sisätyöt7Joulukuun puolivälin tienoilla saatiin liikuntasalin ja hirsimajan yhdistävän sosiaali- ja eteistilojen lattiat valukuntoon. Lattian valutalkoot olivat maanantaina 17.12.

Kun joulun pyhät oli valuja kuivateltu ja joulupuurot ja kinkut syöty, päästiin tammikuun alussa jatkamaan väliseinien tekemistä. Talkoot alkoivat siis liikuntahallilla 7.1.2013 jatkuen maanantai- ja torstai-iltoina.sisätyöt8

Seiniä koolailtiin ja laitettiin ekovillaeristyslevyjä. Puhallusvillat tulivat keskiviikkona 16. tammikuuta. Kun vintille oli puhallettu villaa 500 mm paksuudelta ja seiniin oli laitettu eristettä 250 mm, ei lämpöhukkaa luulisi olevan.

Tammikuun puolivälin tienoilla tuotiin seinälevyt paikalle – ne oli saatu lahjoituksena, kiitos siitä.

Tammikuun sisätyöt917. alkoivat sähköistämistyöt. Taipalsaaren sähköstä tuli kaksi asentajaa paikalle, sähköasentajat tekivät työt päiväsaikaan, kun taas me talkoolaiset teemme iltavuoroa. Samana iltana päästiin aloittamaan liikuntasalin seinien levytyshommat.

Helmikuun alussa työt ovat siinä mallissa, että seinät on levytetty, eteistilojen koolaukset hyvässä vauhdissa, sisäkaton levyt tuotu paikalle, sähköt on kytketty hallille ja pistorasioissa on virta päällä. Tilanne on siis parempi kuin hyvä.

sisätyöt10Nyt on hyvä aika pitää talkoolaisten yhteinen saunailta ja katsoa eteen sekä taaksepäin miten on mennyt: saunan lämmössä syntyvät hyvät ajatukset ja alut tuleville päätöksille.

Suurkiitos meille kaikille!

Helmikuu – maaliskuu 2013

Hallitalkoot jatkuvat ja jatkuvat

Nyt sydäntalven aikaan pienen pakkassään vallitessa, talkooillat ovat jatkuneet entiseen malliin. Maanantaina 4.2.2013 päästiin aloittamaan sisäkaton levytys, sähköjohdot oli jo asennettu paikoilleen lämmityskennoja ja valaisimia varten.

Olihan siinä monenlaista hommaa: seinän levytystä, sisäkaton levytystä sekä seinien yläreunan rimoitusta. Rimojen alle piti laittaa sellaista akustiikkaa, mikä estää salin häiritsevän kaikumisen. Samalla tehtiin väliseiniä sosiaalitiloihin eikä rakennuksen siivoukseltakaan voinut välttyä, vaan piti tarttua teollisuusimuriin ja harjoihin useaan otteeseen.

Helmikuun aikana saatiin sali siihen kuntoon, että lattian koolaus päästiin aloittamaan maanantaina 4.3. Parhaimmillaan meitä talkoolaisia on käynyt talkoissa 13 miestä samaan aikaan ja keskimäärin paikalla on ollut 7 – 8 talkoolaista. Sähköurakointi oli saanut myös maaliskuun alkuun mennessä lämmöt ja valot toimintaan salin osalta.

Lattian koolaus sujui hyvin ilman sen suurempia vaikeuksia. Lasermittalaite takasi työn laadun.

Maaliskuun puolivälin paikkeilla aloitettiin hirsimajan lattiaremontti: otettiin lattialevyt irti ja vaihdettiin hiirien nakertamat villat uusiin ekovilloihin lämpövuotojen estämiseksi.

Lattiapaneelit on tilattu Räätälin höyläämöltä tarjousten perusteella ja ne tulevat torstaina viikolla 15. Sen jälkeen pidetään viikonloppuna lattiantekotalkoot. Sitä ennen valmistellaan kuitenkin paikat siihen kuntoon, jotta voidaan aloittaa lattian teko. Samoin valmistellaan hirsimajan kunnostus sisäpuolelta valmiiksi, laitetaan uusi lattian pinnoitus ja väliseinä varaston eteen, samoin tulevan keittiön seinät oikaistaan levyillä.

Taas ovat hallin rakennustyöt edistyneet niin hyvin, että voimme jäädä hyvillä mielin pääsiäisen viettoon. On se vaan hieno asia, kun näissä talkoohommissa työ etenee oikein mallikkaasti ja valmista syntyy – ei ole kuulunut poikittaista sanaa, vaan hymyssä suin pientä herjaa heitellen – voisiko talkoohenki olla enää parempi!

Huhtikuu – toukokuu 2013

Lattian lyönti + muut pienemmät talkoot

Torstaina 11.4. puolen päivän aikaan saapuivat liikuntasalin lattialaudat hallille. Ne kasattiin lattian toiseen reunaan odottamaan iltaa, jolloin aloitettaisiin varsinaisesti lattian lyönti. Lautakasa näytti melko isolta. Kaikki valmistelutyöt oli tehty valmiiksi lattialautojen tiukkaamiseksi käytettävää laitetta myöten.

Illalla paikalle saapui 10 talkoolaista. Alku aina hankalaa lopussa kiitos seisoo, kuten sananparressa sanotaan, piti tässäkin asiassa täysin paikkansa – ei kai turhaan ole sananparret syntyneet. No, kuitenkin aloitettiin ja valmistakin syntyi noin 70 cm leveydeltä. Se tuntui aika vähäiseltä kun tavoitteena on koko lattian leveys 9,5 metriä. Seuraavana päivänä homma jatkui: aloitettiin jo päivällä ja jatkettiin aina iltaan asti. Miehet vaihtuivat välillä ja tuli siinä valmistakin, tosin vähän nihkeästi, mutta kuitenkin.

Lauantaina 13.4. hommat aloitettiin aamusta ja talkoolaisiakin oli paikalla 16. Nyt homma rupesi luontumaan ja jälkeäkin syntyi, hyvä että muistettiin edes kahvitauot pitää – no, kyllä lattianlyonti3talkoolaiset siitä huolen pitivät. Illalla kun lopetettiin, oli valmista jo 7,5 metriä.

Sunnuntaiksi jäi parin metrin urakka, joka käytiin koputtelemassa hyvillä mielin ja iltapäivällä kello kolmen kantturoissa lattia oli lyöty valmiiksi. Siinä se nyt oli 125 neliötä ja 4 päivän kova urakka talkootyönä – ei huono tulos ja kestää vertailun missä seurassa tahansa.

Siinä sivussa jatkuivat vakituiset iltatalkoot eli siivoiltiin rakennusjätteitä ja tehtiin hirsimajan lattiaan uudet pinnoitukset ja asennettiin uudet ikkunat. Sen jälkeen voitiin asentaa keittiökalusteet paikoilleen.

Maanantaina 22.4. ruvettiin koolailemaan hirsimajan ulkoseiniä kuntoon, jotta voitaisiin asentaa lisäeristeet paikoilleen ja laudoittaa seinät yhden näköiseksi uuden osan kanssa.

Perjantaina 26.4. merkattiin ja maalattiin liikuntasalin lattiaan pallopelien rajat, lattia oli sitä ennen hiottu ja lakattu. Sitten vain loppulakkaukset ja lattia oli valmis.

Maanantaina 13.5. asennettiin lisäeristeet hirsimajan seiniin ja päästiin tekemään seinälaudoitukset valmiiksi. Siinä sivussa samaan aikaan on tehty eteis- ja saniteettitilojen lattialaatoitukset, seinien maalaamiset sekä ilmastointikoneet asennettu paikoilleen. Toukokuun viimeisellä viikolla rakennuksen sisäpuolella on enää ovet ja vessojen kalusteet asentamatta paikoilleen. Ulkopuolella ruvetaan ulkoseinien maalaukseen. Homma näyttää valmistuvan nyt kesän kynnyksellä.

Kokonaisuudessaan ”sähkötyöt pois lukien” talkootyönä tehty projekti on työsuorituksena täysi kymppi, mutta kirjoitetaan loppukaneetti vasta sitten kun työ on tehty.

KIITOS TALKOOLAISET!

T: Osmo