Murskeenajotalkoot

Kolmannet talkoot pidettiin heinäkuun toisena viikonloppuna 9.7.2011. Nyt oli kysymyksessä kova traktoriralli: reitti kulki Lyytikkälän urheilukentältä ABC Viipurinportin luona olevalle asfalttimurskevarastolle, josta otettiin kuorma ja takaisin urheilukentälle Lyytikkälään. Ralliin osallistui 14 traktoria, lisäksi pyöräkuormaaja oli lasermiehen kanssa ottamassa vastaan ja tasaamassa mursketta kiekkokaukalon pohjalla. Selvittiin kunnialla ilman havereita kovasta urakasta hyvien koneiden ja ammattitaitoisten kuskien ansiosta.

Tavaraa tuotiin yhteensä 463,85 tonnia. Lopputasauksen jälkeen todettiin, että pitää hakea vielä muutama kuorma lisää, ennen kuin urakoitsija Särkkä käy tiekarhulla ajamassa kentän pohjan suoraksi ja voidaan jyrätä tiiviiksi. Sitten ei muuta kuin laitojen tullessa laitetaan ne kasaan. Mukana oli myös pienempi mutta ei vähäisempi talkooporukka, joka purki entiseltä kaukalolta valot ja sähkötolpat pois. Energialaitos oli poistanut liittymän jo aikaisemmin, joten entiselle kaukalolle jäi enää pukukoppi paikalleen, joka siirretään kaivon valmistuttua kentälle.

Talkoohenki ja innostus on hyvä, talkoolaisia kävi tervehtimässä ”senaattori” Tapio Arola, urheilumiehiä hänkin. Hän sanoi kuulleensa torilla, että täälläpäin on kovat talkoot menossa ja päätti tulla vilkaisemaan, pitääkö paikkansa. Vähän kyllä ihmetteli meidän talkoohenkeä, mutta oli tyytyväinen, kun maaseudullakin on näin innostunutta porukkaa. Esiteltiin hankesuunnitelma Tapsalle ja toivottiin Tapsan vievän kaupungille sellaisia terveisiä, että kovasti yritetään porukalla tehdä ja saada valmista aikaiseksi. Toivotaan kaupungin jatkossakin muistavan meitä vaikka vähän enemmänkin tehdessään päätöksiä, jotka vaikuttavat kyläläisten hyvinvointiin eri puolilla kaupunkia.

Kiitos kaikille talkoolaisille!! Vielä tulee monet talkoot, vaikka seuraavista ei vielä päätetty. Terveisin, puheenjohtaja