Pohjankaivutalkoot

Lyytikkälän urheilukentän kehittämishanke jatkui lauantaina 18.6.2011 urheilukentällä jääkiekkokaukalon pohjankaivutalkoilla. Mukana oli 6 traktoria ajamassa maata ja kaivuri kaivamassa pohjaa – tulihan siitä monta kuormaa, vaikka otettiin noin 20 cm paksuudelta maata pois. Päivä meni ja valmista tuli. Muut talkoolaiset raivasivat kentältä sinne salaa kasvamaan päässeet paju- ja leppäpuskat sekä purkivat jo pahasti lahonneet kuntotelineet ja mainosaidat. Tähän puhdistusoperaatioon osallistui 12 talkoolaista. Talkoohenki oli hyvää ja reipasta. Kaikki suunnitellut hommat saatiin tehtyä, vaikka sade välillä uhkasikin talkoolaisia. Jääkiekkokaukalon laitarakenteet on tilattu ja ne saapuvat syyskuun viimeisellä viikolla 39.

Valittiin myös kaivon urakoitsija ja päätettiin tilata tekijä. Seuraava työvaihe on asfalttimurskeen ajo pohjalle. Sovittiin heinäkuun 9. päivä seuraavaksi talkoopäiväksi, jolloin tehdään murskeen ajo ja tasaus + tiivistysjyräys. Sen jälkeen kaukalon pohja olisi valmis ja voitaisiin suunnitella seuraavaa vaihetta.

Makkaranpaisto kyläyhdistyksen grillillä ja grillin antimien nauttiminen rupattelutuokion kera kruunasi talkoot ja antoi uskoa uusiin talkoisiin. Suurkiitos kaikille mukana olleille! Hyvää ja lämmintä kesää!

T. Osmo