Liikuntamahdollisuudet

Kanavan liikuntakeskus

Kanavan liikuntakeskuksessa on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Katso sivu Kanavan liikuntakeskus.

Frisbeegolf

Frisbeegolfkori

Lyytikkälän 9-väyläinen frisbeegolfrata on avattu syyskuusta 2015 alkaen! Rata sijaitsee urheilukentän ja pururadan alueella. Katso tarkemmat tiedot sivulta Lyytikkälän frisbeegolf.

Hiihto

Kyläyhdistyksen alueella hiihdettäviä latuja on noin 20 km. Muut ovat perinteisen hiihtotavan latuja, paitsi Kanavan liikuntakeskuksen alueella on valaistua latua noin 2 km, jossa voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä.

Kyläyhdistyksen alueella hiihtolatuja ylläpitää Lappeen Riennon Kanavan osasto ry.

Lappeenrannan alueella järjestetään mm. Saimaan Hiihto -tapahtuma. LYYTIKKÄLÄ-KANSOLA REITTI lähtee Kanavan liikuntakeskuksesta ja kulkee kanavan vartta Kansolaan ja takaisin. Reitin pituus on n. 9 km ja hiihtää voi vain perinteisellä tyylillä.

Suunnistus

Lyytikkälän suunnistuskartta (pdf)

Lenkkeily ja patikointi

Kyläyhdistyksen alueella on paljon kyläteitä ja polkuja. Levähdys- ja eväidensyöntipaikkana voi käyttää esim. kyläyhdistyksen laavua, joka sijaitsee Kanavan Liikuntakeskuksen ja Törömäentien välisessä maastossa, noin 600 m Kanavan liikuntahallilta etelään päin.

Kyläyhdistyksen laavu

Pyöräily

Osa Saimaan pyöräilyreitistä kulkee Lappeenrannasta Nuijamaalle. Viehättävä pieni hiekkatie kulkee uuden ja vanhan kanavan välissä. Reitin varrella on kapulalossi vanhan kanavan yli.

Tarkempaa tietoa mm. Saimaan pyöräilyreitistä löytyy Reitit ja retkikohteet – Etelä-Karjalan Retkeily -sivustolta.

Kapulalossi

Kapulalossi