Loppuraportti

Hallimme valmiusaste etenee kohti päätöstä

Toukokuun viimeisellä viikolla saatiin hirsimajan ulkovuoraukset valmiiksi räystään alukset mukaan lukien. Torstaina 29.5.2013 aloitettiin viimeinen isompi urakka eli ulkoseinien maalaus. Tarkoitus oli maalata rakennus kahteen kertaan ja kunnon maalaushan vaatii pensselityön. Valmiiksi pohjamaalatut seinälaudat olivat kuitenkin aika karheita ja maalia kului reilusti.

lopputyot01Ensimmäisenä iltana ei saatu kuin puolet sileästä seinäpinnasta tehtyä, traktorin peräkärrystä ylettyi nippanappa puoliväliin korkeutta. Seuraavana päivänä oli jo henkilönostimet apuna, jotta yletettiin päätyihin ja räystäisiin asti. Päivä loppui ja maalit loppui, joten seuraavana päivänä haettiin lisää maalia. Illalla taas jatkettiin urakkaa.

lopputyot02Sää suosi maalareita: lämmintä oli auringossa liikaakin, kun mittari näytti päivällä yli 20 °C varjossa, mutta illalla oli hyvä maalaussää ja jälkikin sen mukaista. Kun vielä perjantai-ilta ja lauantaipäivä oli pensseleitä ahkerasti heilutettu, korkeampi eli urheiluhallin osa oli kokonaisuudessaan maalattu kahteen kertaan, ei puuttunut enää kuin ikkunan vuorilaudat. Matalampi puoli vaati vielä toisen maalikerran.

lopputyot03Nyt oli suurin urakka maalaustyöstä tehty. Ikkunan vuorilaudat maalattiin valmiiksi maassa ja asennettiin sen jälkeen paikoilleen, traktorin etukuormaaja toimi hyvänä ja turvallisena henkilönostimena matalammissa nostoissa.

lopputyot04

Maalausurakka saatiin päätökseen kesäkuun ensimmäisellä viikolla, myös sadeviemärit kaivettiin ja räystäskourut asennettiin. Maanantaina 17. valettiin rakennuksen eteen 35 neliön laatta.

Sitä ennen olivat putkimiehet valmistelleet sisäasennukset kuntoon ja vesijohto voitiin yhdistää kaivon vesijohtoon… ja toimihan se tietty.

lopputyot05lopputyot06

lopputyot07

 

Nyt on kaikki isommat hommat tehty, jäljellä on pieniä ammattihommia ainoastaan. Viimeiset talkoot järjestettiin tiistaina 25. kesäkuuta, jolloin tehtiin rakennuksen loppusiivoukset, seinät pyyhittiin lattiasta laipioon ja kaikki siltä väliltä. Kun oli aloiteltu kohta puolilta päivin, illalla kaikki olikin jo puhdasta ja pölytöntä.

Mikä on vielä mainitsemisen arvoista, talkoolaisia riitti aina siivoustalkoisiin asti. Maalareita oli toistakymmentä, laatan valutalkoissa samoin ja vielä siivoustalkoissa jaksoi ahertaa 10 talkoolaista. Ei voi muuta kuin todeta sen tosiasian, että kuinka hyväksi ja tunnolliseksi voikin talkoohenki nousta yhteisen asian puolesta!

lopputyot09Liikunta/monitoimihallin loppu- ja käyttöönottokatselmus pidettiin tiistaina 9.7.2013. Katselmuksen suoritti Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnasta tarkastusinsinööri Jarmo Junnonen ja hän hyväksyi hallin käyttöön otettavaksi.

 

Siitä on kulunut vuosi, kun oli aloituskokous 10.7.2012. Tämän jälkeen aloitettiin rakennustyöt ja nyt vuotta myöhemmin liikunta/monitoimihalli seisoo kentän reunalla ylväänä kuin Jukolan veljesten talo Impivaarassa. Monet on talkoot pidetty ja koettu kaikki vuodenajat, vaan säilyivät innostus ja talkoohenki läpi tuulten ja tuiskujen, helteiden ja sadesäiden talkoolaisten hääriessä ja sivullisten seuratessa, mitä mahtaakaan syntyä näistä kätevistä käsistä. Ja eikös vaan rakennus komea kohosi kyläläisten kunnonkohottajaksi sekä muutenkin mukavaksi kokoontumispaikaksi.

Kiitos meille kaikille talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille sekä kaikille hengessä mukana olleille!

t: Osmo

lopputyot08

Saimaan kanavan kyläyhdistyksen liikunta/monitoimihalli