Liikuntahallin avajaiset

Saimaan kanavan kyläyhdistyksen Liikuntahallin avajaiset pidettiin sateisena helatorstain iltapäivänä 29.5.2014.

Avajaisjuhlallisuudet aloitettiin kello 15. Kyläyhdistyksen puheenjohtajan tervetulopuheella toivoteltiin niin yleisö kuin ohjelmansuorittajat tervetulleeksi. Puheessa muisteltiin talkoohommia – miten oltiin monet kerrat oltu yhdessä rakentamassa hallia. Oli isompia sekä pienempiä talkoita ja erikoisesti olivat jääneet mieleen lattian lyöntitalkoot neljänä päivänä perätysten. Nyt on työn jälki kaikkien nähtävillä sekä tilat käytettävissä.

Lepolan Pertin juontamalla ohjelmalla jatkettiin eteenpäin. Ensimmäisenä esiintyivät Lauritsalan Visan tyttöjen tanssiryhmä Jampi, ensimmäinen tanssi oli ”Hanna ja Kerttu ”. Tämä Jampilaisten muodostaman showpienryhmä Adairin tekemä ja viiden tytön esittämä vaikuttava esitys sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Seuraavana esiintyi reipas tyttötrio Pinja, Emma ja Kia kolmella kesäisellä laulullaan Raimo Alaraatikan säestämänä. Kyllä tytöt osasivat ottaa yleisönsä.

Mestaripelimanni Juha Kuorttinen soitti seuraavaksi kolme erittäin hienoa ja vaikuttavaa karjalaista kansanmusiikkikappaletta. Kyllä on ilo kuunnella niin hienoa musiikkia, mitä Juha kanteleellaan tuo kuultavaksi!

Kantele-esityksen jälkeen Lappeen Riennon johtokunnan tervehdyksen toi kukkasten ja puheiden kera puheenjohtaja Juha Heimala ja Veijo Pusa.

Sitten Jampin tanssiryhmä esiintyi toisen kerran. Seitsemän tytön discopienryhmän tanssiesityksessä oli vauhtia ja menossa meininkiä, vaikka tila oli rajallinen orkesterin soittovälineiden takia. Esitys oli erittäin taidokas ja tempasi katsojat mukaansa.

Juontaja kuulutti seuraavaksi esiintyvät Helmin ja Orvokin. Kaikille kävi kyllä selväksi, keitä nämä Helmiorvokit olivat, kunhan selvisivät yleisön takaa yleisön eteen. Helmiorvokit hauskuuttivat yleisöä kyselemällä heiltä kaikenlaisia talkoisiin liittyviä asioita. Yleisö vastaili, ja jos ei, niin Helmiorvokit vastasivat tietysti itse. Menihän siinä aikaa asioita selvitellessä. Sitten Helmiorvokit lauloivat talkoolaisille tekemänsä laulun (linkki laulun sanoihin) ja esittivät myös ”talkoozumban”. Kyllä oli mukavaa kuultavaa ja katsottavaa. Lopuksi Helmiorvokit jakoivat punaisia neilikoita valitsemilleen talkoomiehille.

Tämän jälkeen yleisön eteen ilmestyi Hirvoska, ainakin se oli Anitan näköinen. Ja niinhän siinä kävi, että kymmenen miehen kuoro lauloi neilikat kädessä Anitan johdolla treenaamatta. Mutta nythän olikin kysymyksessä talkoomiehet ja hommat hoidetaan kun ryhdytään! Kylläpä olikin hyvät esiintyjät ja taputuksetkin kestivät pitkään.

Viimeisenä ohjelmanumerona esiintyi jälleen tanssiryhmä Jampi. Kymmenen tytön esittämä ”Mission Impossible” -tanssiesitys oli oikein vauhdikas ja mukaansatempaava. Kyllä tanssiryhmän jäsenet varmaan treenaavat paljon ja laadukkaasti, esitykset ainakin olivat sitä luokkaa.

Kun oli vielä luovutettu konjakkilämmittimet talkoiden puuhamiehille, oli varsinainen ohjelma ohi.

Pertti tarttui mikkiin ja kiitti ohjelman suorittajia sekä ilmoitti, että nyt siirrytään vapaamuotoiseen ohjelmaan. Haikalan Sanna ja Kansosen Päivi olivat puolilta päivin asti keitelleet kenttäkeittiöllä rokkaa yhteensä 75 litraa kaikkien nautittavaksi. Rokka syödään loppuun ja jos ei jakseta, niin loput ostetaan kotiin vietäväksi, oli kuuluttajan ohje. Papusen leipää oli rokan kanssa sekä kotikaljaa tietenkin. Päälle juotiin kahvit kotileipomo Heikki Tyrisevän lahjoittamien viipurinrinkeleiden kera. Niin juhlat jatkuivat seurustelun ja musiikin kuuntelun kera Tero Penttilän orkestereineen soittaessa ikivihreitä pop- ja rock-sävelmiä.

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli onnistunut: yleisö tuntui olevan tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa, sillä kaikki esitykset ja esiintyjät keräsivät raikuvat suosionosoitukset! Sade muutti tilaisuutta siltä osin, että jouduttiin kokonaan sisätiloihin, mutta tulipa todistettua, että hallin sisälle sopii 120 -130 henkeä hyvin.

Nyt on siis kyläyhdistyksen Liikuntahallin tilat virallisesti avattu, toivotaan onnea ja menestystä jatkossakin, niin hallille kun kyläyhdistyksellekin!

Alla on kuvagalleria tilaisuudesta. Klikkaa kuvaa, jolloin kuva aukeaa ikkunaan suurempana. Pääset palaamaan takaisin sivulle selaimen Paluu (Back) -nuolella.